2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Még nincs vége a női kosárdöntőnek

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 01:20 GMT +2, 2018. április 27.

Negyedik mérkőzést is rendeznek a Szatmárnémeti VSK és a Sepsi-SIC között a női kosárlabda nemzeti liga nagydöntőjében. A sepsiszentgyörgyi csapat csütörtökön nem tudta lezárni a párharcot, az összesítésben 2–0-s hátrányban álló partiumiak 68:60 arányú győzelemmel szépítettek hazai pályán.


A Szatmárnémeti Sportlíceum termében csütörtökön eldőlhetett volna a női kosárlabda-bajnokság fináléja. Az alapszakaszt fölényesen uraló, a bajnoki idényben csak egyetlen mérkőzést elveszítő Sepsi-SIC egy lépésre állt attól, hogy sorozatban harmadszor szerezze meg a bajnoki címet.

A legkevesebb három-, legtöbb ötfelvonásos döntő első két mérkőzését a Sepsi Arénában rendezték a múlt héten, a hazaiak pedig sokkal jobbak voltak a VSK-nál. Zoran Mikes csapata előbb harminc-, majd húszpontos sikert aratott, így a harmadik találkozóra a szövetség emberei már előkészíthették az aranyérmeket.


fotók: Miska Brigitta / Sepsi-SIC

A bajnokavatás azonban elmaradt, Marius Dobă lányai a kettős idegenbeli kudarc után összekapták magukat a sordöntő hazai meccsre. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, a vezetés összesen 17-szer fordult meg és közel ennyiszer mutatott egyenlő állást az eredményjelző.

A fehér szerelésben kosárlabdázó szatmáriak csak a legvégén tudták eldönteni a meccset. 2:25-tel az utolsó dudaszó előtt még a Sepsi-SIC vezetett 60:59-re, de a harjában kizárólag a Szatmár talált be a gyűrűbe. Végeredmény: 68:60.

A győztes csapatból Andra Mandache és Britanny Denson szerezte a legtöbb pontot (18-18) utánuk következett a litván Marina Solopova (14). A zöld-fehérek közül szintén hárman dobtak tíz fölött, Carley Monika Mijovic (15), illetve Tyaunna Marshall és Adrienne Webb (11-11).

A döntő negyedik mérkőzése pénteken 18 óra 15 perctől kezdődik Szatmárnémetiben. Ha megint a házigazdák nyernek, a mindent eldöntő összecsapást Sepsiszentgyörgyön rendezik hétfőn, április 30-án. 

kosárlabdaSepsi-SICSzatmárnémeti VSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális