2021. április 14. szerdaTibor

Maradt egy halvány remény, hogy nem esik ki a román jégkorong-válogatott

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 16:48 GMT +2, 2018. április 27.

Megszerezte első pontját a litvániai divízió I/B jégkorong-világbajnokságon szereplő román válogatott. Julius Penzes csapata a pénteki negyedik fordulóban hosszabbítás után kapott ki a feljutásért harcban lévő japánoktól.


A román csapat a kaunasi Zalgris Arénában zajló tornát 3–0-s vereséggel nyitotta Ukrajnával szemben. Ezt követően a hazai jégen szereplő litvánok 8–3-ra gázolták el a válogatottat. Sovány vigasz, hogy ezen a mérkőzésen Biró Gergő, a Brassói Corona Csíkszeredában született csatárja mesterhármast jegyzett.

Szerdán újabb vereség következett, az észtek 1–0-ra nyertek Fodor Csanádék ellen. A meccs egyetlen góljáig a rendes játékidő utolsó percéig kellett várni. A harmadik harmadban 0–0-s állásnál a fiaink elképesztő lehetőséget hagytak ki: egy korongszerzés után a ziccerben levő támadó lövés helyett gyakorlatilag felszabadított. Az alábbi videó vírusként terjedt el a különböző hokis fórumokon.

Románia válogatottjának negyedik nekifutásra valahogy sikerült a pontszerzés, a hokisok a pénteki játéknapon hosszabbításos vereséget szenvedtek Japántól. Az első harmadban előbb Takagi Kenta, majd Fodor Csanád talált be emberelőnyben. A 22. percben Részegh Tamás góljával sikerült a fordítás, aztán jóval később, a harmadik játékrész elején Ecsigo Tomoja egyenlített. A hosszabbításban Nakadzsima Shogo szerezte meg az aranygólt.   

A litvániai világbajnokság zárónapja a Horvátország–Románia mérkőzéssel kezdődik szombaton 12 óra 30 perctől. Még egy halvány esély maradt a bennmaradásra: ha a horvátok pénteken nem szereznek egy pontnál többet az észtek ellen, és a román válogatott szombaton a rendes játékidőben győzni tudna, akkor a horvátok lecsúsznak az utolsó helyre.

A lebonyolítási rendszer szerint a kaunasi torna győztese feljut a második értékcsoportba (divízió I/A), míg az utolsó visszacsúszik a negyedik vonalba (divízió II/A).

 

jégkorongromán jégkorong-válogatottRomán Jégkorong Szövetség
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális