2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Közel áll az újabb bajnoki címhez a Sepsi-SIC

szerk. utolsó frissítés: 15:21 GMT +2, 2018. április 23.

A női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének második mérkőzését is a címvédő Sepsi-SIC nyerte, miután végig vezetve, 71–51 (22:12, 18:12, 16:13, 15:14) arányban diadalmaskodott a Szatmárnémeti VSK felett a Sepsi Arénában. Az egyik fél három győzelméig tartó küzdelemben a zöld-fehérek 2–0-ra vezetnek.


Szombaton is hasonló első negyedet produkáltak a csapatok, mint pénteken: a Sepsi-SIC az első pillanattól kezdve érvényesítette akaratát, a vendégek pedig nem tudtak felnőni a címvédő szintjére. A zöld-fehérek támadásban és védelemben is jobban játszottak, a hárompontos vonal mögül is jobb arányban céloztak, valamint a lepattanók tekintetében is eredményesebbek voltak, így a szünetre 16 pontos előnyt építettek ki (40–24).

Szünet után a Marius Dobă irányította csapat határozottabb játékkal rukkolt elő, és sikerült néhány pontot faragniuk a hátrányukból. Egy több perces kosárcsendet tört meg a szentgyörgyi csapat, amely többek között a távolról nagyon jól célzó Tyaunna Marshall játékának köszönhetően az utolsó tíz percet megelőzően már 19 ponttal vezetett.

A negyedik negyedben kiegyenlített küzdelem zajlott, viszont a Sepsi-SIC őrizte megnyugtató előnyét az elfáradó vendégekkel szemben, és megérdemelten aratott 20 pontos győzelmet.

A mérkőzés legjobbja a 28 pontos Tyaunna Marshall volt, aki a dupla-duplához is közel állt, végül pedig 9 lepattanóval zárt. A zöld-fehérek részéről tíz kosárlabdázó szerzett pontot, ezzel szemben a Szatmár megyeiektől csak öt játékos iratkozott fel a pontszerzők listájára.

Sepsi-SIC: Webb 8/6, Marshall 28/15, Mijović 8, Gödi-Părău 7/3, Neagu 4/3. Cserék: Kilin 5, Hamilton-Carter 4, Džankić, Kress 2, Kovács, Stoenescu 1, Huţanu 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Szatmárnémeti VSK: Green 4, Sfîrlea, Mandache, Denson 23/6, Harrison 13. Cserék: Uiuiu, Oláh, Kádár, Szmutku, Solopova 8, Lazăr, Baltic 3. Vezetőedző: Marius Dobă.

A döntő harmadik mérkőzését április 26-án, csütörtökön 18.15-től játsszák Szatmárnémetiben, ahol egy újabb győzelemmel a címvédő Sepsi-SIC harmadik bajnoki címét is begyűjtheti. A találkozót a Digi Sport 4 élőben közvetíti.

Időközben véget ért a harmadik helyért vívott párharc, a Brassói Olimpia idegenben is legyőzte a Kolozsvári U-t, ezúttal 76:72 arányban, így a brassói csapat játékosai szerezték meg a bronzérmeket.

Nyitókép: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

kosárlabdaSepsi-SICRomán Kosárlabda Szövetség (FRB)Szatmárnémeti VSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális