2024. március 29. péntekAuguszta

Vezet a Sepsi-SIC a kosárdöntőben

szerk. utolsó frissítés: 23:44 GMT +2, 2018. április 20.

A Sepsi-SIC végig vezetve, harminc ponttal nyert a Szatmárnémeti VSK ellen a női kosárlabda nemzeti liga döntőjének első mérkőzésén.


Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé pénteken kezdődött el a Sepsi Arénában. A négy játékrész közül a szatmári alakulat csak a második negyedben volt egyenlő ellenfele a címvédőnek. Zoran Mikes lányai a nagyszünetben 39:28-ra vezettek, majd a pihenő után tovább nőtt a két csapat közti különbség. Egyáltalán nem forgott veszélyben a zöld-fehérek sikere, a végeredmény 76:46 lett.

Ancuța Stoenescu szerezte a legtöbb pontot (18), a tapasztalt irányító 71 százalékkal dobta a triplákat (7/5). Annemarie Gödri-Părău dupla-duplázott (10 pont, 10 assziaszt), míg az ausztrál Carley Monika Mijovic 11 pontja mellett nyolc lepattanót gyűjtött be.

A vendégeknél Brittany Denson volt a legeredményesebb 14 ponttal és nyolc lepattanóval, az amerikai centeren kívül egyik szatmári kosárladbázó sem jutott tíz egység fölé.

A piros-fehéreknél a cserejátékosok együttvége csak tíz, míg a Sepsi-SIC cseréi 34 pontot hoztak össze.

A nagydöntő második felvonását szombaton rendezik, szintén Sepsiszentgyörgyön, a kezdési időpont változatlanul 19.00. A mérkőzést a Román Kosárlabda Szövetség hivatalos YouTube-csatornáján, a FRB Tv-n is lehet követni.

A brassói D.P. Colibași Sportcsarnokban korábban lejátszották a bajnokság kisdöntőjének első összecsapását, ezen a Brassói Olimpia 86:70 arányú sikert aratott a Kolozsvári U fölött. A párharc vasárnap 18 óra 30 perctől a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban folytatódik. Ha újból a brassóiak győznek, övék a harmadik hely.      

Nyitókép: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

Szatmárnémeti VSKRomán Kosárlabda Szövetség (FRB)Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális