2024. március 29. péntekAuguszta

Nehézsúlyú elődöntők: Bayern–Real; Arsenal–Atlético

szerk. utolsó frissítés: 18:52 GMT +2, 2018. április 13.

Péntek délután az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája elődöntőjét is kisorsolták az Európai Labdarúgó Szövetség svájci főhadiszállásán. Mindkét sorozatban összejött egy nehézsúlyú párosítás.


Az Európa Liga április 26-án folytatódik az Arsenal–Atlético Madrid, illetve az Olimpique Marseille–RB Salzburg mérkőzésekkel. Egyik csapatnak sem sikerült kettős győzelemmel túljutni a negyeddöntőn, a visszavágókról itt írtunk. Az elődöntő második felvonásait május 3-án rendezik, a döntőt pedig május 16-án a Parc Olympique Lyonnais stadionban. A másodrangú sorozat győztese a következő szezonban az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.


A BL-sorsolás forgatókönyve nagyon hasonlított az Európa Ligáéra, a rangosabb kupában is összekerült a végső győzelemre két leginkább esélyesnek tartott csapat, a Bayern München és a Real Madrid. A párharcot a bajorok kezdik hazai pályán április 25-én, míg a másik ágon a Liverpool és az AS Roma játszik a döntőért, az első meccs az Anfield Roadon lesz megtartva április 24-én. A madridi és a római visszavágók időpontja május 1/2, a döntőt május 26-ra írták ki, helyszín a kijevi Olimpiai Stadion.

futballUEFAUEFA Bajnokok LigájaEurópa Ligasorsolás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális