2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Döntőbe jutott a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK

szerk. utolsó frissítés: 12:01 GMT +2, 2018. április 13.

A címvédő Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének második mérkőzésén is 28 pontos győzelmet aratott. A zöld-fehérek magabiztos játékkal 87–59-re (25:19, 20:14, 26:12, 16:14) diadalmaskodtak a Kolozsvári U ellen a Horia Demian Sportcsarnokban, így sorozatban negyedszer jutottak döntőbe, ahol a Szatmárnémeti VSK lesz az ellenfél.


A csapatot a Székely Légió is elkísérte Kolozsvárra, ahol a sepsiszentgyörgyi egyetemistákkal kiegészülve az első pillanattól az utolsó sípszóig bíztatták a csapatot, majd a mérkőzés végén a székely himnuszt is elénekelték. Dragan Petricevic edző mindössze nyolc játékosának adott lehetőséget, és közülük csak hatan szereztek pontot, ezzel szemben a Sepsi-SIC részéről mind a 12 kosárlabdázó pályára lépett és mindenki feliratkozott a pontszerzők listájára.

A találkozó első perceiben mindkét csapat részéről több dobási kísérlet kimaradt, viszont a folytatásban a Sepsi-SIC magához ragadta a kezdeményezést, végig kézben tartotta a játékot, a vendégek távolról és a közelről is jóval eredményesebben célzoztak.

A zöld-fehérek az első negyedet követően hatpontos előnyre tettek szert, amit a szünetig tovább növeltek (45–33). A Zoran Mikes irányította csapat védekezése is hatékony volt, mindegyik negyedben 20 pont alatt tartotta ellenfelét.

A Sepsi-SIC a harmadik játékrészben hengerelt, a három másodperces területen belül magasan ellenfele fölé nőtt, többek között Carley Mijović teljesítményének köszönhetően. Az utolsó tíz percben már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, viszont a Kolozsvári U ezt a negyedet is elveszítette, így az első mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is 28 pontos vereséget szenvedett.

Figyelemre méltó, hogy a mérkőzés során a kispadról pályára lépő zöld-fehér mezes kosárlabdázók 37 pontot szereztek, ezzel szemben a Szamos-partiak cserejátékosai mindössze három egységet hoztak össze.

A meccs legeredményesebb játékosa a szentgyörgyi csapat ausztrál centere, Carley Mijović volt, aki dupla-duplával (19 pont és 11 lepattanó) zárt, valamint Tyaunna Marshall 15, Ancuța Stoenescu pedig 12 egységet szorgoskodott össze.

Kolozsvári U: Taylor 9/3, Samburska 16/9, Ghizilă 7/3, Thompson 22, Părău 2. Cserék: Lovász, Pătruț, Voica, Maxim, Kalusic 3. Vezetőedző: Dragan Petricevic.Sepsi-SIC: Webb 5/3, Marshall 15, Mijović 19/3, Gödri-Părău 6, Neagu 5/3. Cserék: Fontaine 8, Kilin 4, Džankić 3, Kress 6, Kovács 2, Stoenescu 12/12, Huțanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Az elődöntő másik ágán a Szatmárnémeti VSK 17 pontos hátrányt ledolgozva, végül 72:68-ra győzött a Brassói Olimpia vendégeként a D. P. Colibași Sportcsarnokban, így a címvédőhöz hasonlóan két mérkőzésen lezárta a párharcot, és első alkalommal találkozik a döntőben a zöld-fehér mezes csapattal. A finálé első két mérkőzését április 20-án és 21-én rendezik a Sepsi Arénában. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. 

kosárlabdaSepsi-SICSzatmárnémeti VSKRomán Kosárlabda Szövetség (FRB)
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális