2021. március 3. szerdaKornélia

Contra kérése: hagyjanak minket dolgozni

szerk. utolsó frissítés: 20:48 GMT +2, 2018. március 26.

Cosmin Contra hatodik mérkőzésére készül a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, Ciprian Deac-ék kedden este 21.30-tól a világbajnokságra hangoló svédekkel csapnak össze a craiovai Ion Oblemenco Stadionban.


A válogatott szombaton hátrányból fordítva, Nicolae Stanciu és George Țucudean góljával 2–1 győzött idei első mérkőzésén, Izraelben. Az UEFA Nemzetek Ligája szeptemberi rajtja előtt a románoknak a keddi lesz az utolsó felkészülési meccsük, másfelől Cosmin Contra csapata először játszik a felújított, 2017 novemberében átadott craiovai arénában.

A vb-selejtező hajrájában kinevezett Contra a hétfői sajtótájékoztatón az ellenfélről szólva nem felejtette el megemlíteni, hogy a svédek a pótselejtezőben az olaszokat kiejtve jutottak ki az oroszországi világbajnokságra. Mint fogalmazott, nagyon nehéz meccsre számít, a sárga-kékek ugyanis tipikusan északi, kemény focit játszanak. Contra elmondta, az előző meccshez képest változások lesznek a kezdő 11-ben, olyan csapatot akar összeállítani, amely jobban igazodik az aktuális rivális játékstílusához.

Egyébként Janne Anderson együttese a hétvégén a solnai Friends Arénában mérkőzött meg Chilével, a találkozón egygólos vendégsiker született, a dél-amerikaiak győztes gólját Marcos Bolados lőtte a 90. percben (végeredmény: 1–2).

A román szövetségi kapitány kiemelte, hogy míg Izraelben kifogástalan pályán játszottak, addig a craiovai gyepszőnyeggel várhatóan meg fog gyűlni a bajuk – szerinte a gyep már a bemelegítés alatt tönkremehet, de így legalább fel lesznek készülve a szélsőséges körülményekre. Contra arról is beszélt, hogy szerinte jó úton jár a válogatott és türelmet kért a szurkolóktól és a sajtótól.

„A válogatottnál minden mérkőzés nehéz, megértem, hogy vannak különböző észrevételek, de én azért vagyok itt, hogy kijutassam a csapatot az Európa-bajnokságra. Mint mindig, most is a legjobb 11-et próbálom összerakni, a nevektől és a játékosok életkorától függetlenül. Szerintem is jó lenne, ha látványos focit játszanak, ha meccsenként öt gólt szereznénk, de ehhez olyan játékosok is kellenek. Az én játékosaim nem ilyenek, de láthatják, hogy ezek a labdarúgók megváltoztatták a nemzeti csapat attitűdjét. Nem értünk el még semmit, de jó úton haladunk. Hagyjanak minket dolgozni, mi pedig megpróbálunk minél jobban játszani” – nyilatkozta a Dinamo volt edzője.

A mérkőzést Romániában a Pro tv közvetíti élőben.

gsp.ro / Lelátó

futballromán labdarúgó-válogatottCosmin Contrafelkészülés
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális