2021. április 14. szerdaTibor

Visszaharaptak a Jegesmedvék, bajban a kék-fehérek

Darvas Attila utolsó frissítés: 00:34 GMT +2, 2018. március 15.

Hihetetlenül fordulatos meccsen van túl a Csíkszeredai Sportklub és a DVTK Jegesmedvék alakulata. A kék-fehérek kézben tartott meccset engedtek el, így egyenlő állás helyett 3–1-es hátrányból várhatják az Erste Liga elődöntőjének ötödik összecsapását.


Eddig is szikrázó meccseket hozott a Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék párharc a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, és hasonlóan parázs csatára számíthattunk a negyedik mérkőzésen is, amelyre a hazai pályán játszó kék-fehérek önbizalommal teli érkeztek az egy nappal korábbi sikert követően.

Ez pedig meg is látszott a meccs rajtján, hiszen Fodor Csanád gyakorlatilag az első akcióból betalált Adorján Attila ketrecébe. A vendégek nem igazán kapták a helyüket és ezt Sándor Zoltán ki is használhatta volna, de egy ellentámadás végén Moldován Ervin mesteri keresztpasszánál elütött a pakk fölött. Egy percre rá viszont Makszim Potapov nagyszerű koronggal szolgálta ki Bíró Tamást, aki kétgólosra duzzasztotta a hazai előnyt (2–0).


fotók: Gábos Albin

Mikael Tisell, a vendégek mestere azonnal időt kért, rendezte a sorokat, majd a Miskolc dolgozott ki helyzeteket. Ramus Kulmala szépített is, miután kékvonalas lökete Andrej Taratuhin ütőjén irányt változtatott. Támadásban maradt a vendég alakulat, előbb Ritó László hagyott ki nagy helyzetet, majd Peter Sakaris csörrentette meg a kapuvasat. A szorításból viszont kijött a Sportklub és egy újabb zseniális Potapov-passz után Pjotr Szcsasztlivij mattolta Adorjánt.

A kétgólos hazai előny pár másodpercig tartott, hiszen egy saját harmadban eladott korongot Sakaris húzott rá Ruczuj Gellért kapujára, amelybe Kulmala ért bele zseniálisan (3–2).

A második felvonás alatt sokkal jobban odafigyeltek a csapatok a védekezésre és ebből adódóan jóval kevesebb helyzetet jegyezhettünk fel. Még a harmad elején Antal Norbert lőtt el az üresen tátongó kapu előtt keresztbe, hogy majd csak a játékrész végén jelentkezzenek újabb helyzetek. Előbb az eltiltásából visszatérő Magosi Bálint, majd Potapov rontott ziccert, hogy végül Tóth Adrián, illetve Kulmala ijesszen rá a csíkiakra.

A harmadik húsz perc egy áthúzódó csíki fórral kezdődött, amely hamar kettős előnnyé vált. Ezt nagyon gyorsan használta ki a Sportklub miután Tomas Brnák hozta kihozhatatlan helyzetbe Bíró Tamást (4–2). A csíki csapat a kétgólos előnyben megnyugodott, de nem volt egyáltalán benne a levegőben, az ami a felvonás közepén történt.

Bő négy perc alatt ugyanis nagyot fordult a világ. Előbb emberelőnyben Vas János lőtt bődületes nagy gólt, majd Sakaris egyenlített, hogy végül Tóth, illetve Kulmala góljaival már kettővel menjen a címvédő (4–6). Leo Gudas csapata hihetetlen rövidzárlatot produkált, majd az 56. percben élt egy emberfór adta lehetőséggel és mínusz egyre zárkózott. Bő két perccel a vége előtt Leo Gudas időt kért, lehozta Ruczujt, de hiába sikerült beköltözni a vendégek harmadába, gólt a DVTK szerzett Láda Balázs révén, aki betalált az üres kapuba (5–7).

A Sportklub egy már megnyert meccset bukott el, hihetetlen körülmények között és várhatja a párharc ötödik meccsét, amelyet szombaton rendeznek Miskolcon. Innentől kezdve a kék-fehéreknek nem szabad hibázni.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék 5–7 (3:2, 0:0, 2:5)
gólszerzők: Fodor Csanád (1.), Bíró Tamás (7., 42., utóbbit kettős emberelőnyből), Pjotr Szcsasztlivij (17.), Makszim Potapov (56., emberelőnyből), illetve Ramsus Kulmala (11., 18., 53.), Vas János (48., emberelőnyből), Peter Sakaris (51.), Tóth Adrián (52.), Láda Balázs (60.)
kapura lövések: 30–39
kiállítások: 6, ill. 6 perc
A párharc állása: 3–1 a DVTK javára

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Két harmadon át jól játszottunk, majd a harmadik harmadban egy pár perces figyelmetlenség után, ostoba hibákat követtünk el. Egy ilyen jó csapat, mint Miskolc ezeket könyörtelenül kihasználja. Nem szabad a következő meccsen ezt megengednünk magunknak.

Mikael Tisell, DVTK Jegesmedvék: – Ez is egy nagyon kemény mérkőzés volt. Rossz irányban kezdődött ez a mérkőzés, hiszen gyorsan kaptuk a gólt, majd rögtön a másodikat. Ezután rendezni tudtuk sorainkat, majd 4–2-nél is megmutattuk milyen erősek vagyunk. Nem adtuk fel, a srácok végezték a dolgukat, mentek előre, nem kellett sok mindent mondjak nekik.

jégkorongErste LigaCsíkszeredai SportklubDVTK Jegesmedvék
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális