2021. április 14. szerdaTibor

A Sportklub-szurkolók 2015 decembere óta vártak erre a sikerre

Darvas Attila utolsó frissítés: 00:49 GMT +2, 2018. március 14.

Több mint kétéves hazai átkot tört meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, amelynek harmadik összecsapásán háromgólos győzelmet aratott a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen. Ruczuj Gellért tökéletes teljesítményt nyújtott, míg elől a miskolci megingásokat góllal tudták büntetni a kék-fehérek.


Úgy várta a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének harmadik meccsét a DVTK Jegesmedvék ellen, hogy összesítésben 2–0-s hátrányba került a két idegenbeli vereséget követően. A kék-fehérek viszont nem szerették volna a harmadik meccset is kiengedni a kezükből, ez ugyanis hatalmas lélektani előnyt jelentett volna a DVTK számára.

A csapatok most is kőkeményen álltak bele a meccsbe a teltháznyi szurkolósereg örömére, de mindezt tették a sportszerűség keretei között, hiszen egész mérkőzés alatt két-két kiállítást osztottak ki a bírók. A Sportklub kezdett valamivel aktívabban és rögtön az elején Bíró Tamás hatalmas ziccert hagyott ki, majd a DVTK vette át a kezdeményezést, de a csapatok védekezése annyira feszes volt, hogy nem igazán alakultak ki igazi gólhelyzetek.


fotók: Gábos Albin

A második felvonás elején folytatódott az elsőben látott játék, majd Ritó nagyobb helyzete ébresztőt fújt a Sportklub táborában, hogy a 29. percben vezetéshez jussanak: Fodor löketét Adorján maga elé tudta tenni, de üresen érkezett Taratuhin és bevarrta a pakkot (1–0).

A DVTK a bekapott góltól lefagyott és ez értelemszerűen meghozta a hazaiak játékkedvét, egy fokozattal feljebb kapcsoltak Leo Gudas játékosai.

Az első emberelőnyben Fodor, illetve Bíró Tamás is ziccert rontott, majd a 39. percben Adorján sem tudott menteni. Antal Zsombor szerzett erőszakosan korongot, és a kapu mögül kihagyhatatlan helyzetbe hozta Taratuhint, aki ezzel megduplázta saját góljainak számát, illetve csapatáét is (2–0). A harmad hajrájában Brnak ajtó-ablak ziccert rontott.

Az utolsó húsz perc egy áthúzódó miskolci előnnyel kezdődött, ez viszont kimaradt. A Sportklub pedig lassan-lassan elkezdett játszani az idővel és a szurkolók idegeivel. A kék-fehérek a biztos védekezésre fektették a hangsúlyt és magukra húzták a DVTK-t. A vendégek viszont nem találtak fogást a Sportklub védelmén, és ha megvolt a rés, akkor Ruczuj menteni tudott. Ez a felvonás a csíki kapusról szólt, Ruczuj tökéletesen megoldotta a feladatát.

Az utolsó 75 másodpercre az emberelőnyben szereplő vendégek mestere, Mikael Tisell meghúzta a kapuslehozatalt, ám ez visszafelé sült el és Radim Valchar talált be az üres kapuba (3–0).

A Csíkszeredai Sportklub ennek a sikernek köszönhetően talpon maradt és szerda este már úgy léphet jégre, hogy akár az egyenlítés is összejöhet.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, elődöntő

Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék 3–0 (0:0, 2:0, 1:0)
gólszerzők: Andrej Taratuhin (29., 39.), Radim Valchar (60.)
kapura lövések: 23–32
kiállítások: 4, ill. 4 perc
A párharc állása: 2–1 a DVTK javára. 

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Nagyon jól játszottunk, különösen igaz ez a védekezésünkre. Jobb volt, mint az első két miskolci meccsen, amely első találkozóján is közel voltunk a sikerhez. Ma minden egyes játékosunkat dicséret illeti, különösen a kapusunkat, szerintem Ruczuj Gellért volt a meccs embere. Viszont továbbra is fontos, hogy lehetőleg minél kevesebb lehetőséget adjunk a Miskolcnak a gólszerzésre.

Mikael Tisell, DVTK Jegesmedvék: – Volt egy pár tiszta gólszerzési lehetőségük, amelyekből sikerült betalálniuk, velünk ellentétben. Egy nagyon szoros meccs volt, amelyen egyik csapat előtt sem adódott annyi nagy gólszerzési lehetőség, mint általában. Holnap megpróbálunk keményebben beleállni a meccsbe.

DVTK JegesmedvékCsíkszeredai SportklubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális