2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi–Szatmár kosárdöntőt rendeznek a kupában

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 00:30 GMT +2, 2018. február 25.

A női kosárlabda nemzeti liga éllovasa és második helyezettje, a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK mérkőzik meg a Románia Kupa vasárnapi döntőjében.


Szombaton már a döntőbe jutás volt a tét a Sepsi Arénában, a nap első mérkőzésén a Sepsi-SIC és a Temesvári SCM, a másodikon pedig az Aradi ICIM és a Szatmárnémeti VSK játékosai léptek parkettre. Az elődöntőben az történt, amire nagyjából számítani lehetett, azok a csapatok lesznek ott a fináléban, amelyek a bajnokságban is a legtöbb pontot gyűjtötték. A nemzeti ligában az alapszakasz-győztes Sepsi-SIC idegenben és otthon is simán legyőzte a szatmári csapatot, ennek ellenére a 17 óra 15 perckor kezdődő döntő egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak a házigazdák számára.

A frissen igazolt ausztrál erőcsatár, Carley Monika Mijović bemutakozására még várni kell, de az új légiós szombaton már a cserék mellől bíztatta a zöld-fehéreket. Kellett is a bátorítás Zoran Mikes lányainak, hiszen a második negyed közepéig úgy tűnt, a temesváriak ezen az estén megszorongathatják a Sepsit. Ez végül nem következett be, ami leginkább Adrienne Webb dobóteljesítménynek köszönhető: az amerikai kosaras egymás után szórta a hármasokat, 13 távoli kísérletéből nyolc beakadt a gyűrűbe. Cseppet sem meglepő, hogy végül őt választották a meccs legjobbjának.

A szentgyörgyi csapat második legeredményesebb játékosa Ancuța Stoenescu volt 13 ponttal, ő is elsüllyesztett három triplát, míg Tyaunna Marshall 10 pontot dobott. A temesváriaknál végig pályán volt a 43 éves Brosovszky-Boriga Mónika, aki kiosztott kilenc asszisztot, D’Lesha Lloyd 31 ponttal, míg Leeza Burdgess 13 ponttal és ugyanennyi lepattanóval zárta a meccset, de az amerikaik remek egyéni teljesítménye is kevésnek bizonyult a győzelemhez, a Temesvári SCM 79:62 arányú vereséget szenvedett.

Az elődöntő második mérkőzése ennél jóval egyoldalúbb volt, a Szatmárnémeti VSK 29 pontos sikerrel jutott túl az Aradi ICIM csapatán, miután a piros-fehérek a nyolcas döntő első körében a Gyulafehérvári Unireát búcsúztatták. Marius Dobă együttesével csak az első negyedben tudta tartani a lépést az Arad, a 13. percben a szatmáriak már 27:17-re vezettek, s a nagyszünetig még nőtt a különbség. Az utolsó negyedre gyakorlatilag eldőlt a meccs, az utolsó tíz percben az aradiaknak 19 pontot kellett volna ledolgozniuk, de a záró játékrészt is a VSK nyerte, a végén egyébként 62:91 állt az eredményjelzőn.

A győztes csapatból Andra Mandache, Taneisha Harrison, Porchia Green, az újjonnan igazolt Brittany Denson és Marina Solopova is legalább tíz pontot dobott, míg a túloldalon csak Prorche Poole és Nagy Ildikó jutott el a kétszámjegyű teljesítményig, igaz Monique Coker közel volt a dupla-duplához, ő kilenc ponttal és 12 lepattanóval zárt. Ami nem jött össze Cokernek, sikerült Solopovának, a litván kosaras 10 ponttal, 12 gólpasszal és 7 lepattanóval lett a meccs MVP-je. A Szatmárnémeti VSK egyébként hét év után játszhat újra a Románia Kupa döntőjében.

Női kosárlabda Románia Kupa – elődöntő
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna

Sepsi-SIC–Temesvári SCM 79:62 (20:24, 24:11, 20:11, 15:16)
legjobb dobók: Adrienne Webb 26 pont (8x3), Ancuța Stoenescu 13 (3x3), Tyaunna Marshall 10, ill. D’Lesha Lloyd 31, Leeza Burdgess 13, Adina Stoiedin 7

Aradi ICIM–Szatmárnémeti VSK 62:91 (17:20, 13:23, 20:26, 12:22)
legjobb dobók: Prorche Poole 19, Nagy Ildikó 12, Monique Coker 9, ill. Andra Mandache 17, Taneisha Harrison 17, Porchia Green 13

Sepsi-SICkosárlabda Románia Kupakosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális