2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Visszavágott az U-nak, elődöntős a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 11:05 GMT +2, 2018. február 23.

A Sepsi-SIC a női kosárlabda Románia Kupa negyeddöntőjében visszavágott a Kolozsvári U-nak a bajnokságban elszenvedett váratlan vereségért. Csütörtökön a tavalyi döntős Brassói Olimpiát legyőző temesváriak is továbbjutottak.


Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője a nyolcas döntő előtti sajtótájékoztatón azt mondta, ezen a tornán egyetlen csapat sem számít esélyesnek. A szerb edző altatásának nem kell bedőlni, ugyanis a házigazda szentgyörgyi csapat nagy favoritként várta a Románia Kupát.

zöld-fehérek a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában 15-ös győzelmi szériát adtak le Kolozsváron, de az alapszakasz-elsőség a botlással együtt is lazán meglett, s így legalább volt, amiért visszavágni az erdélyi riválisnak. A nemzeti liga elmúlt idényének döntősei már a nyolc között összekerültek a kupában.

A Sepsi-SIC és a Kolozsvári U negyeddöntője nem volt túl izgalmas, a hazaiak rajt-cél győzelmet arattak lelkes közönségük, szurkolótáboruk előtt. Már az első negyed után kétszámjegyű előnyt birtokoltak Marshallék. Dragan Petricsevics nem véletlenül magyarázott folyamatosan a játékosainak, a Szamos-parti lányok sem védekezésben, sem támadásban nem remekeltek.

A mezőnyből jó százalékkal dobó Sepsi-SIC előnye a nagyszünetben megnyugtató 16 egység volt, s a pihenő után tovább nőtt a különbség a két csapat között. Az utolsó negyed 36:63-as állásnál vette kezdetét, a vége pedig 52:78 lett.

A Sepsi-SIC 26 pontot szerzett eladott labdából, a kolozsváriak pedig csak nyolcat. Tyaunna Marshall 22, Nathalie Fontaine 17, míg Annemarie Gödri-Părău 10 ponttal (és öt labdaszerzéssel) zárta a találkozót. A Kolozsvári U-nál Theairra Taylor 12, míg Olena Szamburszka tíz pontot dobott.

Az elődöntőben a Sepsi-SIC ellenfele az első csütörtöki mérkőzés győztese, vagyis a Temesvári SCM lesz. Brosvoszky-Boriga Mónikáék kilenc ponttal voltak jobbak a Brassói Olimpiánál, úgy, hogy a brassóiak egyszer sem vezettek.

A negyeddöntő pénteken az Aradi ICIM–CSBT Alexandria és a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Unirea találkozóval folytatódik.

Női kosárlabda Románia Kupa – nyolcas döntő
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna

Kolozsvári U–Sepsi-SIC 52:78 (13:24, 12:17, 11:22, 16:15)
legjobb dobók: Theairra Taylor 12, Olena Szambruszka 10, Ioana Ghizilă 7, ill. Tyaunna Marshall 22, Nathalie Fontaine 17, Annemarie Gödri-Părău 10

Temesvári SCM–Brassói Olimpia 71:62 (23:19, 18:10, 15:16, 15:17)
legjobb dobók: Dlesha Llyod 23, Leeza Burdgess 15, Brosovkszy-Boriga Mónika 12, ill. Kristina Higgins 17, Aiyylah Handford 16, Alexandra Dumitrache 10 

Nyitókép: Gyurkó-Henning Balázs / Crow Security

kosárlabdakosárlabda Románia KupaSepsi-SICKolozsvári U
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális