2020. november 28. szombatStefánia

All Star-meccs a Sepsi Arénában – szavazz te is a résztvevőkre!

szerk. utolsó frissítés: 22:47 GMT +2, 2018. január 17.

A szurkolók január 28-ig választhatják ki, hogy kiket szeretnének a parketten látni a Sepsiszentgyörgyön rendezendő, februári All Star-meccsen. Idén csak a férfi kupadöntő után lesz gálamérkőzés.


Februárban az ország legjobb férfi és női kosárlabdacsapatai a Sepsi Arénában mérkőznek meg a Románia Kupa keretében. Az eseményről már a múlt év végén írtunk, most Rusz István, a házigazda Sepsi-SIC menedzsere újabb részleteket osztott meg a sajtóval.

Rusz István a szerdai sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet, hogy a város és a megye sportéletében fontos esemény következik, hiszen a férfi Románia Kupát először rendezik Sepsiszentgyörgyön. A február 10–13. közötti rendezvényt All-Star-meccs zárja le.


Rusz István - fotó: Sepsi-SIC
A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) honlapján január 28-ig szavazhatnak a szurkolók, hogy melyik játékosok kerüljenek be az északi (Nagyváradi VSK, Kolozsvári U-BT, Maros KK, Temesvári BC, Temesvári Timba, Poli Iași) és a déli (Dinamo, Phoenix Galați, Steaua, BCM U Pitești, SCM U Craiova, Nagyszebeni CSU) válogatottba.  

A végső sorrendnél a drukkerek és a sajtó képviselőinek véleménye 30–30, míg a szövetség által kiszemelt edzők választása 40 százalékban számít.

A férfi kupa után a női kiírás mérkőzéseit február 23–25. között szervezik meg a Sepsi Arénában, de a FRB döntése alapján a nőknél sajnos nem lesz All Star-meccs. Jó hír azonban, hogy a Digi Sport tévécsatorna közvetíti a mérkőzéseket, a férfi kupa esetében az összes találkozó műsorra kerül, míg a női tornánál három meccsre van ígéret a tévétársaság részéről.

Rusz István az árakra is kitért: a bérletek mind a férfi, mind a női kupára 50 lejbe kerülnek, egy meccsre szóló belépőt 10, míg a napi bérletet 15 lejért lehet majd vásárolni. Részletes program csak később lesz, a párosítások így néznek ki a negyeddöntőkben:

Férfi kupa: Phoenix Galați–Nagyváradi VSK, Nagyszebeni CSU–Temesvári BC, BCM U Pitești–Kolozsvári U-BT (címvédő), Temesvári Timba–Bukaresti Steaua.
Női kupa: Kolozsvári U–Sepsi-SIC, Aradi ICIM–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári U, Temesvár–Brassói Olimpia.

Román Kosárlabda Szövetség (FRB)All Star-meccskosárlabda Románia Kupakosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális