2021. október 23. szombatGyöngyi

Döntőt játszott Limburgban a Székelyudvarhelyi KC (frissítve)

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 22:59 GMT +2, 2017. december 29.

A két ünnep között az udvarhelyi csapat a Limburgi Kézilabda Napokon tartja magát formában, a hollandiai felkészülési tornán döntőbe jutott az SzKC, de a kupát nem tudta megszerezni a székelyföldi csapat.


Rangos nemzetközi tornára kapott meghívót a Székelyudvarhelyi KC, Dragan Djukics csapata az 1988 óta minden évben megrendezett Limburgi Kézilabda Napokon zárja az évet.

A hollandiai felkészülési esemény idei mezőnye hét klubcsapatból és az izraeli válogatottból áll. Az SzKC az A-csoportban szerepelt az izraeliek, a portugál ABC/Uminho Braga és a holland Herpertz Bevo HC társaságában. A másik négyesben a Limburg Lions, a spanyol BM Benidorm, az orosz HC Zarija Kaszpija Asztrahán és a tavalyi bajnok, a norvég Halden Topphandball mérkőzött meg.

Az SzKC játékosai komolyan vették a limburgi tornát, a nemzeti liga harmadik helyzettje az első játéknapon két győzelmet aratott: a Bragát öt (33:28), a házigazda Bevot hét (36:29) góllal pipálta le a székelyföldi csapat.

Az eredmények úgy alakultak, hogy az SzKC már szerdán továbbjutott az elődöntőbe, majd a harmadik csoportmeccset az utolsó másodpercekben kapott góllal veszítették el a fiúk. Az izraeli válogatott 34:33-ra nyert, de számukra a minimális különbségű siker csak a harmadik helyhez volt elég az A-csoportban. Az SzKC mellett a Braga, a B-csoportból pedig a BM Benidorm és a Halden Topphandball jutott tovább.

Az elődöntő mérkőzéseit már csütörtök este lejátszották Sittardban, ahol az SzKC kiejtette a címvédő norvég csapatot. Az északiak ötgólos hátrányban álltak a félidőben, s bár a második játékrészben kiegyenlítettek, végül az udvarhelyiek győztek 34:33-ra. A másik ágon a spanyol-portugál csatát a BM Benidorm nyerte, az alicantei csapat 28:25-re múlta felül a Bragát.

A döntőt péntek este, kelet-európai idő szerint 21 órától rendezik. A BM Benidorm a 10. helyen áll a 16 csapatos spanyol élvonalban. A Benidorm egyik kapusa a nagybányai születésű Darius Cătălin Makaria, aki korábban a bukaresti CSM és a Dinamo kézilabdázója volt. Makaria a korosztályos és a felnőtt román válogatottban is védett már.

Frissítés: a döntőt és a tornát a spanyol csapat nyerte, az SzKC 31:28-ra kapott ki a BM Benidorm együttesétől. A harmadik helyért játszott mérkőzést a Halden Topphandball 28:23-ra hozta a Bragával szemben.

Végső sorrend
Tornagyőztes: BM Benidorm (Spanyolország)
2. Székelyudvarhelyi KC
3. Halden Topphandball (Norvégia)
4. ABC/Uminho Braga (Portugália)
5. Izrael válogatottja
6. HC Zarija Kaszpija Asztrahán (Oroszország)
7. Herpertz Bevo HC (Hollandia)
8. Limburg Lions (Hollandia)

kézilabdaSzékelyudvarhelyi Kézilabda Club
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális