2024. március 29. péntekAuguszta

Sima Barca-siker a madridi El Clasicón

szerk. utolsó frissítés: 14:53 GMT +2, 2017. december 24.

Az FC Barcelona egy remek második félidei teljesítménynek köszönhetően három góllal győzött szombaton délután a Real Madrid stadionjában. A katalánok előnye 14 pont az ősi riválissal szemben.


A korai kezdés oka az volt, hogy a spanyol liga versenybe száll a Premier League-gel az ázsiai tévénézőkért.

Az első félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, mindkét kapusnak bravúrt kellett bemutatnia. A madridiak Karim Benzema révén kapufáig is eljutottak, de gól nem született a szünetig.

A második játékrészben a katalán gárda egy gyors ellentámadást játszott ki százszázalékos helyzetig, amelyet Luis Suárez értékesített az 54. percben.

Hét perccel később Dani Carvajalt kiállította a játékvezető, miután kézzel blokkolta a kapuba tartó labdát, a megítélt büntetőt pedig Lionel Messi értékesítette. Az ötszörös aranylabdás argentin támadónak ez volt az 54. találata 2017-ben tétmérkőzésen, ezzel megelőzte az egyformán 53 gólt jegyző Cristiano Ronaldót és Robert Lewandowskit.

A hajrában emberhátrányban is próbálkozott a Real Madrid, de a második félidőben a Barcelona uralta a játékot, s a ráadás utolsó percében a friss csereként beállt Aleix Vidal révén harmadik gólját is megszerezte.

Sikerével a Barcelona nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, mivel 14 pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszott királyi gárda előtt.

A két együttesnek ez volt idei negyedik tétmérkőzése egymás ellen. Augusztusban a spanyol szuperkupában a Real Madrid idegenben (3–1), majd a hazai visszavágón is nyert (2–0). Áprilisban viszont a madridi bajnoki találkozón a Barcelona győzött (3–2).

A mostani volt a Real Madrid és a Barcelona 175. találkozója a spanyol bajnokságban, párharcuk rendkívül kiélezett. A madridiak 72 alkalommal nyertek, ebből 52-szer pályaválasztóként. A 70 barcelonai sikerből 21 született idegenben.

La Liga, 17. forduló

Real Madrid–Barcelona 0–3 (0–0), Santiago Bernabéu Stadion, 80 264 néző
vezette: José María Sánchez Martínez
gólok: Suárez (54.), Messi (64., büntetőből), Aleix Vidal (90+3.)
sárga lap: Ramos, Marcelo, ill. Vermaelen, Busquets
kiállítva: Carvajal (63.)

Real Madrid: Navas – Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal – Kovacic (Bale, 72.), Kroos, Casemiro (Asensio, 72.), Modric – Benzema (Nacho, 66.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane.

FC Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto (Aleix Vidal, 90+1.), Pique, Vermaelen, Alba – Rakitic, Paulinho (André Gomes, 84.), Busquets, Iniesta (Semedo, 77.) – Messi, Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde.

Később: Valencia–Villarreal (17.15), Deportivo La Coruna–Celta Vigo (19.30)

Korábbi eredmények
Espanyol–Atlético Madrid 1–0 (0–0)
Real Betis–Athletic Bilbao 0–2 (0–1)
Levante–Leganés 0–0
Real Sociedad–Sevilla 3–1 (1–1)
Getafe–Las Palmas 2–0 (2–0)
Eibar–Girona 4–1 (2–1)
Alavés–Málaga 1–0 (0–0)

Lelátó / MTI (via m4sport.hu)

futballFC BarcelonaReal MadridLa Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális