2021. március 1. hétfõAlbin

Zoran Mikes: nagyon boldogok vagyunk, de…

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 22:34 GMT +2, 2017. december 15.

A Sepsi-SIC vezetőedzője hatalmasnak nevezte csapata legutóbbi sikerét a FIBA Európa Kupában. Zoran Mikes meccsértékelőjében figyelmeztette a játékosait, hogy még nem tekinthető lefutottnak a párharc, szerinte viszont élvezni kell a görögországi visszavágót.


Nagyrészt papírforma-eredményeket hozott a FIBA Európa Kupa rájátszásának első nyolc mérkőzése, akadt azonban egy szembetűnő kivétel. Csütörtök este a Sepsi Arénában a továbbjutók 24-es listáján az utolsó előtti helyre sorolt Sepsi-SIC legyőzte a sorozat papíron tizedik legjobb csapatát, az Olympiakoszt. A görög és a román női kosárlabda-bajnokság aranyérmese izgalmas meccset játszott, a zöld-fehérek a hajrában Tyaunna Marshall és Gödri-Annemarie Părău pontjaival nyertek 59:55-re.

A Sepsi-SIC kosarasai csak 27 százalékos hatékonysággal dobták a kétpontosokat, a különbséget a kiharcolt büntetődobások, illetve a lepattanózás jelentette. Zorank Mikes nem volt teljesen elégedett a lányok teljesítményével, de megérdemeltnek tartja a négypontos, nem mindennapi győzelmet.


fotó: Szigyártó Szabolcs / Crow Security - FIBA
„Ezen a mérkőzésen az egyik célunk az volt, hogy csökkentsük az Olympiakosz dobószázalékát, ami a csoportmeccseken elérte az 50 százalékot. Ezt sikerült elérnünk, de ezzel a megvalósítással is azt kell mondanom, sokat hibáztunk védekezésben. 55 pontot szereztek, szóval nem volt rossz részünkről a védelem, de néhány szituációban jobban is reagálhattunk volna, amivel talán könnyebben is összejöhetett volna a győzelem. Számunkra az Olympiakosz legyőzése egy hatalmas esemény, nagyon boldogok vagyunk, viszont ez csak az első felvonás volt.

A kisebb elkövetett hibákkal együtt is azt gondolom, hogy megérdemelten győztünk, mert az utolsó pillanatig harcoltunk. Néhány támadásban begyűjtött lepattanó sokat számított az utolsó percekben, mert ezekkel megzavartuk a görögöket, annak ellenére, hogy a második vagy harmadik lehetőségünket nem értékesítettük. A mérkőzés elején a szinte telt házat élvezve nyugodtabbak kellett volna legyünk. Tetszik, hogy két negyedet is megnyertünk tíz ponttal. Azt gondolom, hogy egy szép teljesítmény és egy szép játék volt. A második mérkőzést is biztosan fogjuk élvezni” – nyilatkozta a szerb edző.

Kosztasz Misszasz, az Olympiakosz edzője így értékelte a vereséget: „Nehéz meccsünk volt, azt hiszem a gyenge támadójátékunk miatt veszítettünk. A védelemben sokat dolgoztunk, de túl sok tiszta dobást elhibáztunk. A továbbjutás az athéni meccsen dől el, van időnk, hogy kijavítsuk a hibákat.”

A második mérkőzést december 21-én rendezik Görögországban, a Sepsi-SIC legközelebb vasárnap 18-30-tól játszik a nemzeti ligában, a listavezető háromszéki csapat az alapszakasz kilencedik fordulójában a Temesvárt fogadja.  

FIBA Európa KupaSepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális