2024. március 29. péntekAuguszta

Hoppá: az Olympiakoszt is legyőzte a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 21:43 GMT +2, 2017. december 14.

Újabb figyelemre méltó eredményt el a FIBA Európa Kupában a sepsiszentgyörgyi kosárcsapat, amely a nyolcaddöntőért játszott párharc első mérkőzésén legyőzte a görög bajnok Olympiakoszt.  


A Sepsi-SIC négypontos előnnyel utazhat a jövő heti görögországi visszavágóra, a háromszéki csapat csütörtökön a Sepsi Arénában 59:55-re nyert a továbbjutásra jóval esélyesebbnek tartott Olympiakosz ellen.

Az első mérkőzésen a hazaiak a páros negyedekben dobtak több pontot a riválisuknál, s bár az első tíz percet és a nagyszünet utáni játékrészt a vendégek nyerték, a végjátékban a Sepsinek jött ki jobban a lépés.


fotó: Szigyártó Szabolcs / Crow Security - FIBA
Két és fél perccel az utolsó dudaszó előtt Tyaunna Marshall kosarával 53–53-ra módosult az állás. Ez után ismét a görögök kerültek előnybe, de az amerikai légiósnak erre is volt válasza. Mi több, Marshall az utolsó percben megint betalált a gyűrűbe, a hazai győzelem pedig Annemarie Gödri-Părău büntetőivel vált teljesen biztossá.  

Părău 16 pontjával csapata legeredményesebb játékosa volt, ehhez jött még négy lepattanó, két assziszt, két labdalopás és egy blokkolás is a román válogatott irányítótól. Az Olympiakosznál az amerikai Yvonne Anderson 19 pontot dobott és hat lepattanót szedett össze.

A visszavágót december 21-én, jövő csütörtökön rendezik az Olympiakosz gfifádai otthonában.

FIBA Európa Kupa, playoff-kör, első forduló

Sepsi-SIC–Olympiakosz 59:55 (10:18, 23:13, 8:16, 18:8)

Sepsi-SIC: Gödri-Părău 16 pont, Marshall 14, Webb 12 (4x3), Fontaine 8, Kress 7 (13 lepattanó), Kilin 2.

Olympiakosz: Anderson 19, Maltsi 15, Kaltsidou 7, Macaulay 6, Chatzinikolaou 5, Mazic 3 (9 lepattanó).

A mérkőzés részletes statiszikái ITT.

kosárlabdaFIBA Európa KupaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális