2021. október 23. szombatGyöngyi

A bajnokság maradt a Székelyudvarhelyi KC-nak

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 15:04 GMT +2, 2017. december 07.

Nincs lehetőség a visszavágásra, egy meccsen el is dőlt a továbbjutás: a Székelyudvarhelyi KC szerdán kiesett a Románia Kupából, így a Dragan Djukics által irányított csapat csak a bajnokságban maradt érdekelt.


Pár nap alatt az SzKC két mérkőzést játszott Bukarestben, az első jól sikerült, a második már kevésbé.

Dragan Djukics kézilabdázói vasárnap a nemzeti liga odavágóinak utolsó fordulójában a bajnok Dinamót győzték le 31–29-re. Az alapszakasz felénél az udvarhelyi csapat 26 ponttal harmadik a tabellán, de ugyanennyi pontja van a negyedik Temesvári Polinak és az ötödik konstancai alakulatnak is. Az élen a Tordai Poitassa áll, a Kolozs megyeiek után pedig a CSA Steaua következik.

Szerdán a Románia Kupa is elkezdődött, a nyolcaddöntő rangadóján a Bukaresti CSM a Székelyudvarhelyi KC-t fogadta a Rapid-sportcsarnokban. A hazai csapatnak volt amiért visszavágni, hiszen a bajnokságban kilenc góllal kaptak ki Székelyudvarhelyen. Megtörtént a reváns, rövid időn belül az SzKC másodjára már nem tudta megszerezni a győzelmet a fővárosban.


Fotó: CSM Bukarest / Facebook
Vlad Caba együttese 19:15-ös félidő után 35:28-ra nyert. A vendégek csak az első félidő végén tudták kissé megszorongatni volt edzőjük csapatát, a CSM végig vezetve győzött. Az udvarhelyi játékosok közül Vjacseszlav Szadovij és Crisian Ghiță szerzett öt-öt gólt, míg a házigazdáknál Goce Georgievszki jeleskedett e tekintetben, a macedón szélső tíz lövéséből kilenc gól született.

További négy találkozót rendeztek szerdán, a CSM Bukarest mellett a Temesvári Poli, a Tordai Potaissa, a Dobrogea Sud és a másodosztályú Știința Municipal Bákó jutott be a negyeddöntőbe.

A Székelyudvarhelyi KC játékosaira még két bajnoki vár idén, szombaton (december 9-én) idegenben, a CSM Focșani otthonában szerepel a csapat, majd a következő fordulóban a ligaelső tordaiak látogatnak a városi sportcsarnokba.

Férfi kézilabda Románia Kupa – nyolcaddöntő

CSM Bukarest–Székelyudvarhelyi KC 35–28 (19–15)
vendéggólok: Szadovij, Ghiță 5-5, Vilovszki 4, Baranau, Tálas 3-3, Balázs, Mihalcea, Kuzmanoszki 2-2, Kovacevic, Dragas 1-1.
kiállítások: 8–12 perc.
hetesek: 3/3, illetve 2/1.

Temesvári Poli–CSU Suceava 39–30 (21–14)
Tordai Potaissa–CSM Focșani 31–29 (19–13)
Dobrogea Sud–CS Poli Iași 34–17 (18–6)
Știința Municipal Bákó–Dunărea Călărași 32–31 (13–12)

Csütörtöki műsor:
17.15 Nagybányai Minaur–Dinamo (Telekom Sport)
18.00 HC Vaslui–CSA Steaua
18.00 Nagyváradi VSK–CSM Fogaras

Székelyudvarhelyi Kézilabda Clubkézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális