2020. november 28. szombatStefánia

Kosárlabda-főváros lesz februárban Sepsiszentgyörgy

szerk. utolsó frissítés: 13:22 GMT +2, 2017. december 06.

A román kosárlabdázás fővárosa lesz jövő februárban Sepsiszentgyörgy, ahol a Románia Kupa női és férfi nyolcas döntőjét, illetve az All Star-meccseket is megrendezik.


A Sepsi-SIC kosarasai nagyon jól teljesítenek az utóbbi időben, a zöld-fehérek feltették a román női kosárlabdát a kontinentális térképre azzal, hogy bejutottak a FIBA Európa Kupa kieséses szakaszába. A román bajnokságban a Szatmárnémeti VSK vasárnapi legyőzése már csak hab volt a tortán, a Sepsi-SIC 19 ponttal húzta be idegenben a veretlen csapatok rangadóját. Zoran Mikes lányai szépen haladnak a harmadik bajnoki cím felé, ugyanakkor nemcsak a csapat tett ki magáért, hanem a klub vezetősége is szorgoskodik.  


Fotó: Szigyártó Szabolcs / Crow Security
Rusz István
, a Sepsi-SIC menedzsere kedden dupla jó hírt közölt a szurkolókkal: eldőlt, hogy február 10–13. között a férfi, majd február 23–25-én a női Románia Kupa nyolcas döntőjének is a Sepsi Aréna lesz az otthona, ráadásul mindkét esemény All Star-meccsel zárul. A Sepsi-SIC tavaly is megrendezte a női kupát, akkor a Szabó Kati Sportcsarnokban. A Sepsi-SIC idén egyedüli klubként jelentkezett a női RK megrendezésére, miközben a férficsapatok tornáját egyetlen egyesület sem akarta megrendezni.

„A Román Kosárlabda Szövetség döntése alátámasztja, hogy az elmúlt években kosárlabda nagyhatalom lettünk, persze ez a város és a megye támogatása nélkül nem jöhetett volna létre –nyilatkozta Rusz István, aki hozzátette: – Az új multifunkcionális aréna hozománya, hogy ezeket a rangos eseményeket meg tudjuk szervezni, és számunkra mindenképp egy kiváló lehetőség a női mellett a férfi Román Kupa lebonyolítása is.

Biztos vagyok benne, hogy a háromszéki emberek kíváncsiak lesznek a mérkőzésekre, és nagyon sokan ki fognak látogatni úgy a férfi, mint a női találkozókra. Külön öröm számunkra, hogy a Kolozsvári U-BT színeiben játszó, sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor újra a megyeszékhelyen léphet pályára. Mivel a szövetség sorozatban második éve is nekünk adta a rendezési jogot, úgy érezzük, hogy elismerik az eddig végzett munkánkat.”

Kosárlabda Románia Kupa – a negyeddöntők párosítása

A férfiaknál: Galaci Phoenix–Nagyváradi VSK, Nagyszebeni BC–Temesvári BC, FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT, Temesvári Timba–Bukaresti Steaua

A nőknél: Kolozsvári U–Sepsi-SIC, Aradi ICIM–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári U, Temesvár–Brassói Olimpia

Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális