2021. március 1. hétfõAlbin

Nagyot küzdött Törökországban a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 22:22 GMT +2, 2017. november 24.

A Sepsi-SIC szoros meccset játszott a csoportelső és biztos továbbjutó Hatay BB-vel a FIBA Európa Kupa ötödik fordulójában. Az izgalmas, fordulatokban bővelkedő csütörtöki mérkőzésen hat ponttal maradt alul a román női kosárlabdaliga címvédője.


Az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Sepsi-SIC csapatára nehéz küldetés várt az Európa Kupa D-csoportjában. A zöld-fehérek a négyest hibátlan mutatóval vezető Hatay BB-t szerették volna meglepni, azt a török csapatot, amely októberben 17 ponttal nyert a Sepsi Arénában. A két együttes között most nem volt ekkora különbség, de a Hatay százszázalékos mérlegét nem tudták elrontani Zoran Mikes lányai.  

A Sepsi-SIC nagyon jól kezdte a törökországi mérkőzést. Igaz, hogy az első pontokat az ellenfél sztárcentere, a WNBA-ben edződött Courtney Paris szerezte, de a negyed közepéig a hazaiak ennyivel maradtak. A szentgyörgyi csapat a játékrész felénél 12–2-re vezetett, ami megért egy időkérést a Hatay edzőjének. A rövid pihenő jót tett a török csapatnak, a tizedik percre már csak egy pont maradt a Sepsi előnyéből.


Forrás: FIBA 
A második negyedben a törökök a vezetést is átvették, a nagyszünetre pedig tízpontos előnnyel mentek. A Sepsi-SIC nem talált magára a pihenő után, Özge Yavas  hárompontosával a Hatay már húsz egységgel, 53–33-ra lépett meg. A harmadik negyed második felére viszont összekapta magát az erdélyi csapat, Tyaunna Marshall és Marina Kress kosaraival sikerült közelebb kerülni.

A vége izgalmas lett, az utolsó tíz percben a vendégek néhány távoli dobásnak köszönhetően 68–66-nál az egyenlítésért támadhattak, amikor még csak két perc volt hátra. A kritikus pillanatban viszont egy ziccer, a túloldalon pedig a fehérorosz Snytsina nem hibázta el a tripláját, amivel eldöntötte a meccset.

A találkozó utáni értékelőjében Zoran Mikes vezetőedző megemlített, hogy a vereség ellenére szerdán a továbbjutás lesz a tét. „Nem sikerült a legjobbunkat játszani, ennek ellenére fel tudtuk venni a harcot egy kiváló csapattal. Büszke vagyok a játékosaimra, de csalódottnak is érzem magam, mert egy kicsit nagyobb szerencsével és koncentrációval nyerhettünk volna. Hagytuk, hogy könnyen nagy különbséget építsenek ki, visszajöttünk a játékba, majd az egyenlítő próbálkozásunk kimaradt, aztán ők hárompontost dobtak, amivel a mérkőzés el is dőlt.

Azt gondolom, voltak jó pillanataink, több lepattanónk volt, mint nekik, és ők palánk alatt is nagyon erősek. Ezeket a pillanatok kell még fejlesztenünk és tovább növelnünk az idény további részében. Gratulálok a Hatay BB-nek, megérdemelték a győzelmet, illetve sok szerencsét kívánok a következő Európa-kupa és bajnoki mérkőzéseken. Szombaton nekünk is újabb meccsünk van a Nemzeti Ligában, majd csütörtökön a Pieštanské Čajky ellen a továbbjutásért fogunk küzdeni” – mondta Zoran Mikes.

A D-csoport utolsó fordulója rendkívül izgalmasnak ígérkezik, miután a másik csütörtöki mérkőzésen a szlovák Pieštanské Čajky kikapott a lengyel Energa Toruntól. A Sepsi-SIC  a továbbjutáshoz legalább három ponttal kell győzzön a szlovákok ellen, a Torun pedig nem szabad nyerjen Törökországban.

FIBA Európa Kupa, D-csoport, 5. forduló

Hatay BB–Sepsi-SIC 73:67 (19:20, 24:13, 14:12, 16:22)

Hatay: K. Snytsina 26 pont (3x3), C. Paris 16 (12 lepattanó), Ö. Yavas 10, H. Ben Abdelkader 8, L. Mitchell 5 (10 assziszt), B. Ozturk 5, M. Aydin 2, S. Deniz 1

Sepsi: T. Marshall 18 (5 assziszt), A. Webb 15 (5x3, 9 lepattanó), M. Kress 12 (9 lepattanó), R. Dzankic 9, A. Stoenescu 9 (3x3), D. Hamilton-Carter 2, A. Gödri-Părău 2

Részletes statisztika ITT.

Korábban: Pieštanské Čajky–Energa Torun 66:48 

A csoport állása: 1. (továbbjutott) Hatay BB 10 pont, 2. Energa Torun 7 p., 3. Pieštanské Čajky 7p., 4. Sepsi-SIC 7 p.

kosárlabdaSepsi-SICFIBA Európa Kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális