2024. március 29. péntekAuguszta

Román futballgála: a jelöltek listája

szerk. utolsó frissítés: 16:00 GMT +2, 2017. november 16.

A Romániai Újságírók Sportegyesülete (CSJ) idén is megszervezi hagyományos év végi gáláját, amelyen többek között az év legjobb labdarúgóját díjazzák.


A december 4-i román futballgála legrangosabb elismeréséért, vagyis az év játékosa díjért egy kapus, Ciprian Tătărușanu, egy támadó középpályás, Constantin Budescu, valamint egy középcsatár, Florin Andone van versenyben.  

Az első alkalommal 1999-ben átadott díjat korábban olyan játékosok érdemelték ki, mint Gheorghe Hagi, Cosmin Contra, Cristian Chivu, Adrian Mutu, Răzvan Raț, Cristian Săpunaru, Gabriel Torje és Lucian Sânmărtean – az aktuális címvédő pedig Denis Alibec.

A CSJ további tíz kategóriában díjazza az év legjobbjait, játékosokat, edzőket, klubvezetőket és játékvezetőket. A bíróknál Kovács István is a jelöltek között szerepel (George Găman és Ovidiu Hațegan mellett), a nagykárolyi sípmester az egyetlen magyar a jelöltek között.

A szervezők közleménye szerint a román futballgálán kiválósági, illetve életműdíjat is átadnak.

A focigála a Bucharest Fashion Week rendezvénynek a része, az eseményen többek között szépségversenyt is szerveznek, itt derül ki, hogy ki lesz a Miss Romania 2017.

Román futballgála – a jelöltek:

Az év kapusa: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina/FC Nantes), Silviu Lung jr (Astra Giurgiu/Kayserispor), Florin Niță (FCSB)

Az év hátvédje: Cristian Săpunaru (Astra Giurgiu/Kayserispor), Cristian Ganea (FC Viitorul), Romario Benzar (FC Viitorul/FCSB)

Az év középpályása: Constantin Budescu (Astra Giurgiu/FCSB), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Alexandru Băluță (CS Universitatea Craiova)

Az év csatárja: Claudiu Keserü (Ludogorec Razgrad), George Țucudean (FC Viitorul), Florin Andone (Deportivo La Coruna)

Az év játékosa: Florin Andone (Deportivo La Coruna), Constantin Budescu (Astra Giurgiu/FCSB), Ciprian Tătărușanu (Fiorentina/FC Nantes)

Az év edzője: Marius Șumudică (Astra Giurgiu/Kayserispor), Gheorghe Hagi (FC Viitorul), Cosmin Contra (FC Dinamo București,válogatott)

Az év klubvezetője: Daniel Coman (Astra Giurgiu), Cristi Bivolaru (FC Viitorul), Cornel Șfaițer (FC Botoșani)

Az év játékvezetője: George Găman, Kovács István, Ovidiu Hațegan

Az év edzője, aki a legtöbbet fejlődött: Costel Enache (FC Botoșani), Claudiu Niculescu (FC Voluntari), Edward Iordănescu (Astra Giurgiu)

Az év játékosa, aki a legtöbbet fejlődött: Mihai Bălașa (FCSB), Alexandru Băluță (CS Universitatea Craiova), Alexandru Tudorie (FC Voluntari)

Az év felfedezettje: Denis Man (FCSB), Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova)

Az év idegenlégiósa: Jaime Penedo (panamai, FC Dinamo), Harlem Gnohere (francia, FCSB), Filipe Teixeira (portugál, Astra Giurgiu/FCSB)

(Agerpres)

Liga 1futballgáladíj
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális