2021. február 28. vasárnapElemér

Román-török: Lucescu szerint nem számít, ki nyer

szerk. utolsó frissítés: 00:03 GMT +2, 2017. november 09.

A török labdarúgó-válogatottat irányító Mircea Lucescu szerint baráti hangulatú lesz a csütörtök esti felkészülési mérkőzés a kolozsvári CFR-stadionban.


Lucescu egy szerdai sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy ő kezdeményezte a román és török válogatottak közti mérkőzés megrendezését. A nagynevű edző kifejtette, arra lesz kíváncsi, hogyan teljesít néhány új játékos, miközben a román válogatott számára jelenleg a keret egységesítése a legfontosabb.

„Számomra ez olyan mérkőzés, amelyen megfigyelhetek néhány új játékost, míg Romániának azt a keretet kell megerősítenie, amely az utóbbi két meccsen bizonyította, elért egy bizonyos szintet” – nyilatkozta Mircea Lucescu.

A Christoph Daumot váltó Cosmin Contra 3–1-es, Kazahsztán elleni sikerrel mutatkozott be a válogatottnál. A trikolórok ez után Dániában értek el döntetlent a vb-selejtező utolsó fordulójában.

Sem a román, sem a török együttes nem jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Előbbi csapat negyedik helyen végzett az európai selejtező E-csoportjában, a törökök pedig szintén negyedikek lettek, az I-csoportban Izland, Horvátország és Ukrajna is megelőzte őket.

„Ez egy baráti, barátságos, a felkészülést szolgáló mérkőzés lesz. Nagyon szerettem volna találkozni a román csapattal. Ha már a kispadról nem irányíthattam, legalább a pályán találkozzunk” – tette hozzá Lucescu.

A Románia–Törökország labdarúgó-mérkőzés, amelyet a kolozsvári Dr. Constantin Rădulescu Stadionban rendeznek, 20 óra 15 perctől kezdődik csütörtökön. A meccs közvetítési jogát a Pro tv vásárolta meg.

Agerpres/Lelátó

román labdarúgó-válogatottfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális