2024. március 29. péntekAuguszta

Magyar válogatott: ezt kérte Leekens Szélesitől

szerk. utolsó frissítés: 22:23 GMT +2, 2017. november 06.

Szélesi Zoltán kifejtette, hogy a magyar labdarúgó-válogatott leendő szövetségi kapitánya, Georges Leekens a jelenlegi munkában nem vesz részt, azaz ő készíti fel a csapatot a csütörtöki, luxemburgi barátságos mérkőzésre.


„Tapasztalatot gyűjt, megfigyelőként van jelen” – mondta a telki edzőközpontban hétfőn tartott sajtótájékoztatón a belga szakemberről a megbízott szakvezető.” Jó néhány órát töltöttünk együtt. Leekens elvárása, hogy avassam be mindenbe, illetve szeretne megismerkedni a játékosokkal, jó néhánnyal már leült beszélgetni” – tette hozzá.

Szélesi elárulta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték, ideiglenesen vezesse a válogatottat, így azonnal igent mondott rá. „Nem féltem egy pillanatig sem a feladattól, hiszen napi szinten jó rálátásom van a magyar futballra. Amikor megérkeztek a játékosok, akkor azért némi izgatottság lett úrrá rajtam, de ez természetes” – beszélt az érzéseiről a 35 éves szakember, aki tagja volt a három hete közös megegyezéssel távozott Bernd Storck stábjának is, de arról az időszakról nem kívánt beszélni, mondván, nem tekint vissza, csakis a két előtte álló meccsre koncentrál.

Szélesi a kerettel kapcsolatban elmondta, hogy többen még úton vannak, olyan is akad, aki hétfő este még játszik a klubcsapatában. A két sérült, Fiola Attila és Guzmics Richárd helyére egyelőre nem hív be új játékost. „Nem lehet felborítani azt a munkát, amit elkezdtünk. Az idő rövidsége miatt egyszerű dolgokat várok vissza az edzéseken és mérkőzésen is” – válaszolt arra a kérdésre Szélesi, hogy milyen csapatra számíthatnak a szurkolók.

Németh Krisztián arról beszélt, hogy nagyon motiváltan érkezett Telkibe, ahol a személyes beszélgetés alapján felkészült és közvetlen szakembert ismert meg Leekens személyében. „Szeretnénk visszaállítani azt a renomét, ami korábban megvolt. Ehhez fontos lépés lesz ez a két találkozó” – mondta a New England Revolution csatára.

„Nem ismerem az ellenfeleket, de a napokban felkészítenek bennünket. Ettől függetlenül nyerni szeretnénk, mint mindig” – jelentette ki Korcsmár Zsolt, aki szintén jó formában érzi magát.

A magyar válogatott előbb csütörtökön 21 órától idegenben Luxemburggal találkozik felkészülési mérkőzésen, majd öt nappal később 21.15-től a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadja a Groupama Arénában.

(MTI)

futballmagyar labdarúgó-válogatottGeorges Leekens
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális