2024. március 29. péntekAuguszta

FIBA Európa Kupa: óriási sikerrel maradt versenyben a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 14:23 GMT +2, 2017. november 02.

Nagyot fordult a világ a román bajnok Sepsi-SIC csapatával a FIBA Európa Kupában: három csatavesztés után a zöld-fehér kosarasok legyűrték az Energa Torunt, így a kiesés széléről a továbbjutás közelébe kerültek.


A képlet egyszerű volt Zoran Mikes lányai számára: szerdán este a Sepsi Arénában legalább 16 ponttal kellett nyerni az Energa Torun ellen, különben az utolsó továbbjutási esély is elszállt volna. A Sepsi vezetői a szezon előtt azt nyilatkozták, a csapat nem fogja olcsón adni a bőrét az európai kupában, a jó eredményekért akár néhány román bajnokit is beáldozott volna a klub menedzsmentje.

Az idénykezdés viszont nem éppen a terv szerint alakult, a nemzeti liga alapszakaszában eddig mindent mérkőzést megnyert a Sepsi-SIC, miközben az Európa Kupában sorra jöttek a vereségek. Előbb az Energa Torun otthonában kapott ki a csapat, majd a török Hatay BB bizonyult túl kemény ellenfélnek. Szlovákiában pedig nem volt szerencséje a román női kosárlabda-bajnokság címvédőjének, a Piestanke Cajky csak két ponttal nyert.

A Sepsi-SIC drukkerei most is fantasztikus hangulatot varázsoltak a Sepsi Arénában, a szerdai mérkőzés a november elseji dátum ellenére igazi kosárünnep volt. Ehhez nagyban hozzájárult a kedvencek remek formája, az első és a harmadik negyedben kiegyenlített volt a küzdelem, de a hazaiak a második és a záró játékrészben nyújtott teljesítménnyel összehozták a kétszámjegyű győzelmet. Sőt, a végén túl is szárnyalták azt a bizonyos 16 pontot.    

Ki más, mint Marshall?

Ahogy az várható volt, Tyaunna Marshall dobta a legtöbb pontot a Sepsi SIC-nél, az amerikai légiós végig nagy kedvvel kosarazott, 25 ponttal (ebből három tripla) és nyolc lepattanóval segítette csapatát. Nathalie Fontaine tizenkettőt dobott, míg az irányítóként játszó Annemarie Gödri-Părău nyolc pontot és kilenc gólpasszt tett hozzá a sikerhez.  

A lengyelek egy híján ötven pontot értek el, náluk Agnieszka Skobel és Kelley Cain volt a legjobb, az amerikai center dupla-duplázott (10 pont, 11 lepattanó).

Fölényes sikerével a Sepsi-SIC elmozdult a D-csoport utolsó helyről és megelőzte a Torunt. A négyest továbbra is a Hatay BB vezeti, a törökök szerdán a Piestanke Cajky vendégeként szerezték meg negyedik győzelmüket.

A következő fordulót november 22-én és másnap rendezik, a Sepsi-SIC a Hatay BB-hez látogat. Mindegyik csoportból az első és a második helyezett, valamint a két legjobb csoportharmadik jut tovább a következő körbe.    

FIBA Európa Kupa, csoportkör, 4. forduló

D-csoport

Sepsi-SIC–Energa Torun (lengyel) 71:49 (13:12, 27:14, 16:15, 15:8)

Sepsi SIC: T. Marshall 25 (3x3, 8 lepattanó), N. Fontaine 12, A. Gödri-Părău 8 (9 assziszt), A. Stoenescu 7, A. Huțanu 5, S. Wallace 5, D. Hamilton Carter 4, R. Dzankic 2, M. Kress 2, K. Tünde 1.

A másik mérkőzésen: Piestanke Cajky (szlovák)–Hatay BB (török) 57:63

Az állás (két fordulóval a vége előtt): 1. Hatay BB 8 pont, 2. Piestanke Cajky 6 p., 3. Sepsi-SIC 5 p., 4. Energa Torun 5 p.

Nyitókép: Szigyártó Szabolcs / FIBA

kosárlabdaSepsi-SICFIBA Európa Kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális