2021. október 23. szombatGyöngyi

Pontot szerzett Galacon az FK Csíkszereda

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 21:19 GMT +2, 2017. október 28.

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában az FK Csíkszereda Galacra látogatott, a piros-feketék 1–1-es döntetlent értek el az Oțelul pályáján. Bálint László György vezetőedző elégedett is, meg nem is.


Az FK Csíkszereda szombat délután a Suporter Club Oțelul Galați vendége volt, a mérkőzés a Liga 3 egyes csoportjának tizedik fordulójához tartozott.

A 2016-ban csődbe jutott egykori román bajnokegyüttest a szurkolók támogatásával sikerült megmenteni, az Oțelul idén jutott fel a harmadosztályba, de a galaciak már a másodosztályba vágynak. A klubhoz nyáron visszatért a 34 éves Adrian Sălăgeanu, aki korábban az UEFA Bajnokok Ligájában is szerepelt a csapattal.

Az FK Csíkszereda a bajnokság előző fordulójában 2–0-ra győzte le hazai pályán Szászhermány csapatát. Bálint László György legényei Galacon is jó játékkal rukkoltak elő, de a szombati teljesítmény csak egy pontot ért a csíkiaknak.

Az Oțelul első támadásából gólt szerzett, a negyedik percben a középpályás George Bârlădeanu lövésével kerültek előnybe a hazaiak. A mérkőzés első félóráját a galaciak uralták, Horváth Adrián védései kellettek ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a hátrány. Aztán az FK is kezdett veszélyeztetni, a szünet előtt Bajkó Barna és Pál Kristóf is közel állt az egyenlítéshez, de az állás 1–0 maradt.

Az egyenlítés végül csak összejött a székely csapatnak, az 51. percben becserélt Hodgyai László gyorsan meghálálta a bizalmat: egy jó indítás után okosan átemelte az Oțelul kapusát, az utolsó védő nem tudott már menteni. Kevéssel a csíki gól után Horváth védett nagyot a másik kapunál, de a folytatásban az FK tett többet a pontszerzésért. Hodgyainak két nagy lehetősége is volt, de mindkettő kimaradt.

A végjátékra egyébként a veterán Ilyés Róbert is beállt, ő egy ütközés során megsérült Lőrincz Józsefet váltotta. Az FK Csíkszereda hiába rohamozott a hajrában, 1–1-es döntetlen lett a vége.

„Kicsit haragszom, mert az ellenfél nagyon hamar megszerezte a vezetést, jóformán helyzetük se volt és ahogy a tizenhatosba először beléptek, máris gólt rúgtak. Szerencsére a csapat jól reagálta le és félidőben átvettük az irányítást, sok helyzetünk volt és a védelmünk is biztosabb volt. Örülök a látott játéknak és annak, hogy a fiúk megértették a csapat érdeke mindenek felett áll és nem az, hogy játszodjon X vagy Y. Ennek fényében a pont is jó, de szerettem volna megszerezni a három pontot!” – nyilatkozta a meccs után Bálint László György, az FK vezetőedzője.

Szintén az egyes csoport szombati játéknapján a Kézdivásárhelyi KSE 3–1-es hátrányból fordítva győzte le 4–3-ra a CSM Focșani csapatát. Az idegenben játszó háromszékieknél mesternégyest ért el Alin Babei. A Székelyudvarhelyi FC három góllal kapott ki hazai pályán a CSM Romantól.

Liga 3, 1-es csoport, 10. forduló

Suporter Club Oţelul Galaţi–FK Csíkszereda 1–1
gól: George Bârlădeanu (4.), ill. Hodgyai László (59.)

CSM Focşani–Kézdivásárhelyi KSE 3–4
gól: Cosmin Pasăre (9., büntetőből), Ionuţ Manu (18.), Cludiu Mihai (68.), ill. Alin Babei (30., 69., 79., 86.)

Székelyudvarhelyi FC–CSM Roman 0–3
gól: Marian Marin (20., büntetőből0), Mădălin Popa (59., büntetőből), Cosmin Ţapu (77.)

AFC Hărman–Olimpic Cetate Râşnov 1–1
gól: Florin Stîngă (43.), ill. Diego Alupoaie (59.)

Bucovina Rădăuţi–Avântul Valea Mărului 2–1
gól: Ionel Stoian (34.), Radu Ungurianu (68.), ill. Nicuşor Bălan (37.)

Sănătatea Darabani–CSM Paşcani 0–0

Vasárnap játsszák: Aerostar Bákó–Sporting Liești (15.00)

A bajnokság állása: 1. SC Oțelul Galați 19 pont (10 mérkőzés), 2. Aerostar Bákó 19 p. (9 m.), 3. AFC Hărman 17 p. (10 m.), 4. CSM Roman 17 p. (9 m.), 5. FK Csíkszereda 17 p. (9 m.), 6. Sporting Liești 16 p. (8 m.), 7. CSM Focșani 16 p. (10 m.), 8. Bucovina Rădăuți 16 p. (9 m.), 9. Kézdivásárhelyi KSE 15 p. (9 m.), 10. Olimpic Cetate Râşnov 14 p. (9 m.), 11. Sănătatea Darabani 9 p. (9 m.), 12. Székelyudvarhelyi FC 9 p. (10 m.), 13. Avântul Valea Mărului 4 p. (9 m.), 14. CSM Pacșani 4 p. (9 m.), 15. Metalosport Galați 0 p. (9 m.)

Liga 3futballFK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális