2021. március 1. hétfõAlbin

Kosárlabda: új csapatot kereshet magának a balhézó amerikai

szerk. utolsó frissítés: 14:05 GMT +2, 2017. október 27.

Pénzbüntetéssel és eltiltással sújtotta a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) De Angelo Rileyt és Moneya Prattet, akik összeverekedtek a múlt heti Temesvári BC–Nagyszebeni CSU mérkőzésen a nemzeti liga harmadik fordulójában.


Mindkét amerikai kosárlabdázó a szebeni csapatnál játszik, Riley és Pratt a mérkőzés utolsó negyedében esett egymásnak egy időkérés alatt. A balhé után a csapattársakat kiállították a játékvezetők, az eset pedig a szövetség fegyelmi bizottsága elé került.

A FRB illetékesei úgy döntöttek, Monyea Prattet 500 eurós pénzbüntetés befizetésére kötelezik, illetve eltiltják egy mérkőzésről. De Angelo Rileynak 800 eurót kell fizetnie, ugyanakkor hárommeccses eltiltást kapott.

A nagyszebeni kosárlabdaklub korábban közölte, hogy felbontották De Angelo Riley szerződését. Monnye Pratt maradhat a csapatnál, de a CSU közleménye szerint „drasztikus pénzügyi büntetésre” számíthat, és újabb kihágás esetén ő is távozhat.

A nagyszebeni csapat a bajnokság elmúlt fordulójában 92:78-as vereséget szenvedett Temesváron. Dan Fleșeriu együttese szombat délután 17 órától a bajnok Kolozsvári U-BT-t fogadja, a rangadót élőben közvetíti a Digi Sport 3.

  

büntetésincidenskosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális