2020. július 9. csütörtökLukrécia

Bombaigazolás a Sportklubnál, NHL-t megjárt orosz center érkezik

szerk. utolsó frissítés: 16:14 GMT +2, 2017. október 16.

Nagynevű jégkorongozó átigazolását jelentette be hétfőn a Csíkszeredai Sportklub. Az orosz Pjotr Szcsasztlivij 129 meccset húzott le az NHL-ben, de a KHL-ben is letette névjegyét.


A centerposzton játszó Szcsasztlivij a kelet-szibériai Vikhorevkán született, majd a Jermark Angarszk csaptában nevelkedett és itt is mutatkozott be az orosz másodosztályban az 1995/1996-os idényben.

A következő szezonban már az első ligás Torpedo Jaroszlávban játszott, hogy végül az 1998/1999-es idényben U20-as világbajnoki aranyat nyerjen az orosz korosztályos válogatottal. Ez a siker és tehetsége azonnal az NHL-be repítette.

Embed from Getty Images

Öt évet húzott le a tengeren túl, ahol az Ottawa Senators, illetve az akkor még Anaheim Mighty Ducks-ban 129 meccs jutott, míg az AHL-ben 31. Az útja az Egyesült Államokból hazája felé vezette és a 2004/2005-ös szezontól kezdve az orosz élvonalban, illetve a KHL-ben játszott.

Többszörös orosz válogatott, amely tagjaként a 2006/2007-es világbajnokságon bronzérmet nyert, ahol ő volt a szbornaja kapitánya.

A 2010/2011-es idényben klubcsapatával a Szalavat Julejev Ufával pedig megnyerte a KHL-t, elhódítva a Gagarin-kupát.

További érdekesség a pályafutásával kapcsolatosan, hogy a CSZKA Moszkvának, illetve a Dinamo Rigának volt alkapitánya, míg a HK Szocsiban csapatkapitányi pozíciót is betöltött. Sőt utóbbi helyen a klub ikonikus játékosaként vonult be a történelembe.

A sportoló aláírta a Csíkszeredai Sportklubbal a szerződését és várhatóan pénteken érkezik meg és csatlakozik a kék-fehérek keretéhez.

(Közlemény)

jégkorongCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális