2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Micsoda végjáték! Javított a Maros KK

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 11:25 GMT +2, 2017. október 14.

A Maros Kosárlabda Klub játékosai múlt vasárnap bal lábbal kezdték Galacon a pontvadászatot, de az idegenbeli kudarcot pénteken hazai győzelemmel feledtették Szászgáspár Barnabás legényei.


A Dzsungelbe, azaz a marosvásárhelyi sportcsarnokba a bajnokság keményebb csapatai közé sorolható SCM U Craiova látogatott. Az olténiai együttes légiósai között találjuk azt a Goran Martinicst, aki szeptemberben éppen az anyagi gondokkal küszködő Maros KK-tól igazolt át a Craiovához.

Az alapszakasz második fordulójának nyitómérkőzésén a montenegrói játékos 15 ponttal, nyolc assziszttal, és hat labdalopással csapata leghatékonyabb tagja volt Marosvásárhelyen. Martinics kilenc személyi hibát is kiharcolt, az utolsó dudaszó pillanatában mégsem örülhetett.

A meccs végig izgalmasan alakult, a vezetés 18-szor fordult meg, a Maros KK és a SCM U Craiova előnye is maximum 6 pont volt. Minden a hajrában dőlt el, és másfél perccel a vége előtt a vendégek álltak jobban, Iulian Orbeanu kosarával 70:74-re módosult az állás.

Ekkor Milivoje Milovics tüzelte fel a hazai drukkereket, a szerb kétpontos kísérlete beakadt a gyűrűbe, bónuszként pedig egy büntetőt is kiharcolt, amellyel a hazaiak feljöttek egy pontra.

A másik oldalon kimaradt egy tripla, így Jonathan Gary Person pontjaival a Maros KK átvette a vezetést. 75:74-nél, amikor már csak öt másodperc maradt hátra, a vendégek hozhatták játékba a labdát: Martinincs a nagy lendülettel érkező Jamar Samuels-hez passzolt, de Milivoje Milovics időben kapcsolt és blokkolni tudta az amerikait – ezzel gyakorlatilag megnyerte a meccset csapatának.

A Maros KK végül 78:75-re győzött a Craiova ellen.

A pénteki játéknap másik mérkőzésén a bajnok Kolozsvári U-BT szintén izgalmas meccset játszott a Temesvári BC Timba vendégeként. Itt is a negyvenedik percig nyitott volt a nyertes csapat kiléte. 39:36-nál Andrei Calnicenco, a kolozsváriak Moldovában született játékosa dobott győzelmet érő hárompontost. Végeredmény: 72:75.

Kolozsvári U-BTkosárlabdaMaros KK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális