2021. március 1. hétfõAlbin

UEFA Nemzetek Ligája: nem lesz román-magyar csoport

szerk. utolsó frissítés: 18:25 GMT +2, 2017. október 11.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2018 szeptemberétől új sorozatot indít a válogatottak számára. A Nemzetek Ligája első kiírásában a magyarok és a románok is a harmadik vonalban, de különböző csoportokban szerepelhetnek.


Kedden befejeződött a jövő évi labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének a java, ezzel pedig kialakult a 2018 őszén rajtoló Nemzetek Ligája csoportjainak a kalapbeosztása.

Az UEFA-együtthatók alapján az 55 tagország csapatát négy ligára (A,B,C,D) osztják fel, a ligákon belül pedig csoportokat alakítanak ki.

Magyarország jelenleg 25. a mezőnyben, Románia pedig a 26., így mindkét csapat a C Liga első kalapjából várja a január 24-re beütemezett sorsolást, amelyet a svájci Lausanne városában tartanak.


Sem a magyar, sem a román válogatott nem fért be a legjobb 24 közé (uefa.com)

A Nemzetek Ligájából négy válogatott (mindegyik divízióból egy) szerez indulási jogot a 2020-as labdarúgó-Eb-re. Ezen kívül az UEFA megrendezi a hagyományos selejtezőt is, ahonnan összesen 20 válogatott kvalifikál az Európa-bajnokságra.

A Nemzetek Ligája 2018. szeptemberében kezdődik és 2019. júniusáig tart. Az A Liga négy csoportjának győztese találkozik majd a négyes döntőben.

A B, C és D csoportok nyertesei a második szezonban egy szinttel magasabban szerepelhetnek, az A, B, és C csoport lengyengébb csapatai pedig visszaesnek egy divíziót.

Az UEFA ezzel a videóval mutatta be a torna lebonyolítási rendszerét. 

Nemzetek Ligájaromán labdarúgó-válogatottUEFAfutballmagyar labdarúgó-válogatott
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális