2020. november 28. szombatStefánia

Ők maradtak versenyben a Puskás-díjért

szerk. utolsó frissítés: 10:30 GMT +2, 2017. október 10.

Három labdarúgónak maradt esélye bezsebelni az év góljáért járó elismerést, a „döntősök” közül Olivier Giroud a legnagyobb név.


Lezárult a szavazás első köre, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az eredeti tíz jelöltről háromra szűkítette a FIFA Puskás-díjért versenyben lévők névsorát. A legtöbb voksot eddig a venezuelai Deyna Castellanos, a francia Olivier Giroud, illetve a dél-afrikai Oscarine Masuluke kapta.

A fifa.com-on egészen a díjátadó gála napjáig, azaz október 23-ig lehet szavazni az év góljára.

Deyna Castellanos tavaly októberben a jordániai U-17-es női világbajnokságon szerzett nem mindennapi gólt. A kezdőkörből leadott lövésére egyáltalán nem volt felkészülve a kameruniak kapusa, aki vastagon benne volt a gólban.

Olivier Giroud az újév első napján mutatott be egy látványos skorpiórúgást a Crystal Palace ellen. Az Arsenal francia támadója Alexis Sánchez kényelmetlenül érkező beadásából szerzett emlékezetes, kapufás gólt.

Különlegesre sikerült Oscarine Masuluke befejezése is 2016. november 3-án a dél-afrikai bajnokságban. A Baroka FC kapusa a 90. percben egyenlített az Orlando Pirates ellen, ollózása egy pontot ért csapatának.

A legendás magyar labdarúgó tiszteletére létrehozott FIFA Puskás-díjat először 2009-ben adták át. Az eddigi győztesek listája: Cristiano Ronaldo (Portugália), Hamit Altintop (Törökország), Neymar (Brazília), Miroslav Stoch (Szlovákia), Zlatan Ibrahimovic (Svédország), James Rodríguez (Kolumbia), Wendell Lira (Brazília), Mohd Faiz Subri (Malajzia).

FIFAfutballPuskás-díj
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális