2024. március 29. péntekAuguszta

Visszatér Münchenbe a triplázó sikeredző

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 14:56 GMT +2, 2017. október 07.

Megtalálta Carlo Ancelotti utódját a Bayern München: a bajor labdarúgóklub hivatalos honlapján közölte, hogy kezet ráztak Jupp Heynckesszel, aki a szezon végéig menedzselheti újra a csapatot.


Ez lesz Jupp Heynckes negyedik megbizatása a Bayernnnél, a mönchengladbachi edző irányításával a müncheniek elképesztő idényt zártak 2013 nyarán, amikor is megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát, ugyanakkor az UEFA Bajnokok Ligája döntőben is legyőztek a Borussia Dortmundot.

A jelenleg 72 éves szakember történelmi triplázását sem Pep Guardiola, sem Carlo Ancelotti nem tudta megismételni az elmúlt években. Szeptember végén a Bayern vezetői fel is bontották Ancelotti szerződését, ideiglenesen pedig Willy Sagnolra bízták a csapatot. Sagnol első meccsén a Bayern 2–2-s döntetlent játszott a Hertha BSC otthonában, Dárdai Pál játékosai kétgólos hátrányt dolgoztak le a második félidőben.

fotó: FC Bayern München / Facebook

A Bayern München az aktuális Bundesliga-szezonban négy győzelem mellett két döntetlent és egy vereséget jegyzett, a címvédő ezzel második a tabellán a Borussia Dortmund mögött. A Bajnokok Ligája B-jelű csoportjában Robert Lewandoskiék háromgólos sikerrel nyitottak, hazai pályán könnyedén lepipálták az Anderlechtet, de ugyanilyen simán kikaptak a Paris Saint-Germain-től (0–3). Kevéssel a párizsi kudarc után a vezetők megváltak Ancelottitól.

A klub pénteki közleménye szerint Jupp Heynckes munkáját Peter Hermann és Hermann Gerland fogja segíteni. Előbbi a Bundesliga 2 éllovasát, a Fortuna Düsseldorfot hagyta el, míg utóbbi tréner a müncheniek akadémiáján dolgozott az elmúlt időszakban.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy Jupp elfogadta a vezetőedzői állást. Ebben a pillanatban ő az ideális edző a Bayern számára” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a német egyesület vezérigazgatója. A sportigazgatói tisztséget betöltő Hasan Salihamidžić így méltatta a visszatérő edzőt: „Jupp Heynckes mesterien menedzseli az embereket és a taktikát. Meggyőződésünk, hogy gatyába tudja rázni a csapatot és vele elérhetjük a céljainkat”.

Jupp Heynckes hétfőtől áll munkába Münchenben, az FCB október 14-én az SC Freiburggal találkozik az Allianz Arénában. Négy nappal később a BL csoportkörének harmadik fordulója során a Celtic látogat a bajor fővárosba.

„Más csapathoz nem tértem volna vissza, de az FC Bayern München nagyon közel áll a szívemhez. Az edzői stábbal mindent megteszünk, hogy újra sikeres futballt lássanak a rajongók. Nagyon várom ezt a kihívást” – mondta Heynckes.

Bayern MünchenBundesligaJupp Heynckesfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális