2021. március 7. vasárnapTamás

Cătălina Ponor búcsút int a versenyzésnek

szerk. utolsó frissítés: 15:35 GMT +2, 2017. október 06.

A montreali világbajnokság volt Cătălin Ponor utolsó nagy versenye, a 30 éves tornász csütörtökön bejelentette visszavonulását.


A háromszoros olimpiai bajnok sportoló Facebook-oldalán közölte döntését, kevéssel azt követően, hogy a kanadai vb-n nem tudott bejutni a fináléba sem gerendán, sem talajon.

Mint írja, csalódott az aktuális eredmények miatt, ugyanakkor elégedett azzal, amit eddig elért: felidézte, hogy 26 évnyi versenyzés alatt 23 érmet szerzett a világ- és Európa-bajnokságon, valamint az olimpiai játékokon.

Ponor két „felejthetetlen pillanatot” is kiemelt a pályafutásából, a 2004-es athéni olimpiát (a görög fővárosban nyerte mindhárom ötkarikás aranyát), valamint az idei kolozsvári Európa-bajnokságot. Utóbbi versenyen azért nem jutott be a talajdöntőbe, mert bokafájdalma miatt egy kötelező elemet kihagyott a gyakorlatából.

„Büszke vagyok mindarra, amit elértem, és amit feláldoztam ezért a sportért, amelyet szerettem és szeretek továbbra is, a jó és a rossz dolgokkal, a próbatételekkel együtt. Nehéz valami olyantól megválni, amit szenvedéllyel, odaadással, önfeláldozzással űztél, de egy adott pillanatban mindennek vége kell legyen. Az egészségi állapotom, amely játszadozik velem, és az életkorom miatt úgy döntöttem, megállok” – írja Cătălina Ponor.

A Konstancán született, Bukarestben élő tornász egyúttal jelezte, hogy az év hátralevő részében a már betervezett kisebb viadalokon, valamint a bemutatóversenyeken még részt vesz. Decembertől pedig új útra lép, szeretne a sport mellett maradni és tudásával segíteni a román tornát.

Üzenetében Cătălina Ponor megköszönte a támogatást a szurkolóknak, a családjának és edzőinek.


Montreálban a román küldöttség tagjai közül egyedüliként Marian Drăgulescunak maradt esélye az éremszerzésre. A bukaresti tornász a harmadik legjobb eredménnyel jutott be az ugrás vasárnapi döntőjébe.

Cătălina Ponortornavisszavonulás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális