2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Rossz játékkal aratott minimalista győzelmet a kulcsembereit nélkülöző CFR - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:43 GMT +2, 2020. szeptember 13.

A Liga1 4. fordulójában a CFR a Hermannstadt együttesét fogadta a Fellegváron.


A találkozó nagy hiányzója a Ciprian Deac volt, aki a román válogatott ausztriai vendégjátékán sérült meg. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Dan Petrescu vezetőedző elmondta, hogy Deac mellett Chipciu sem bevethető, és bár Omrani, Pereira és Camora hadra fogható, ez még egyáltalán nem azt jelenti, hogy 100%-os formában vannak.

A kolozsvári gárda már az első perctől fogva nyomást helyezett ellenfelére, de feltörniük nem sikerült a védelmet. A CFR mindössze négy lövéssel próbálkozott az első félidőben, és ebből is csak egy talált kaput. A korai labdaszerzésekkel és a területek széleken való megnyitásával nem bajlódtak sokat, a támadóharmadban azonban többnyire elfogyott a tudomány. A szebeni gárda nyomás nélkül, felszabadultan focizott, bár alárendelt szerepet játszott Ruben Albes csapata, a játékosokon nem érződött a görcsösség.

A második félidőben ugyanúgy jobb volt a CFR, mint az elsőben, és a 60. percre már komolyabb támadásokat is vezetett a regnáló bajnok. Ennek kicsúcsosodása a 66. percben jött el, amikor Vinícius betalált egy szöglet után. A szebeni védősor nem figyelt a magasra ugró brazilra, ez pedig végzetes hibának bizonyult a későbbiekben.

A Hermannstadt próbált egyenlíteni, de nem sikerült neki, a hosszabbítás végén ugyan majdnem betaláltak (Bălgrădean a fejével védett egy hetven centiről jövő lövést), de a CFR végül megúszta kapott gól nélkül.

Mindent egybevéve ez egy Sir Alex Fergusonra emlékeztető győzelem volt, minden idők egyik legeredményesebb managere arról (is) volt híres, hogy a csapatai nagyon rossz játékkal is ki tudták brusztolni a győzelmet. Ezt egy szezonon keresztül persze nem lehet csinálni, ugyanakkor ha a kolozsvári gárda kihúzza valahogy a két hónapos téli szünetig, akkor a szezon második felére rendbe tudja tenni játékát. Persze ha a FCSB továbbra is bukdácsol a Voluntari kaliberű csapatok ellen, akkor lehet, hogy még ez sem kell.

Liga1, 3. forduló

CFR – Hermannstadt 1-0 (0-0)

CFR: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Cestor, Camora – Itu (Păun 46.), Bordeianu (Hoban 88.), Djokovic – Rondon (Burcă 89,), Debeljuh (Omrani 74.), Costache (Petrilă 57.)
Cserepad: Sandomierski, Ciobotariu, Burcă, Hoban, Petrila, Păun, Pereira, Omrani, Vojtus
Edző: Dan Petrescu 

Hermannstadt: Figueiredo – Belu, Diarrasouba, Stoica, Opruț – Pires, Dâlbea – P. Petrescu (Caiado 65.), Sîntean (Dumitru 64.), Joalisson – Ad. Bălan (Karanovic 65.)
Cserepad: Pop, Caiado, Vodă, Buzan, Karanovic, Dumitru, Scarlatache, Mustivar, Fortes Moreira
Edző: Ruben Albes

gólszerző: Vinícius (66.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális