2024. március 29. péntekAuguszta

Hadnagy Attila: a Sepsi OSK a CFR-rel is játszhat edzőmeccset

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 15:13 GMT +2, 2020. május 27.

A sepsiszentgyörgyi csapat klubigazgatója szerint nézők nélkül el fog veszni a foci sava-borsa, de a csapatoknak mindenképp focizniuk kell a pénzért.


A Liga1 egyre közelebb kerül a folytatáshoz, ezért megkerestük a Sepsi OSK klubigazgatóját, Hadnagy Attilát, hogy a csapat jelenlegi helyzetéről és a folytatásról kérdezzük.

Hogyan áll most a felkészülés?

– Nagyon nehéz dolgunk van, mivel a szabályok értelmében nem szabad a teljes csapatnak együtt edzenie. Nagyon várjuk a június elsejét, mert ha minden jól megy, feloldják ezeket a korlátozásokat.

Össze lehet hangolni a csapattaktikát ilyen feltételek mellett?

– Nem, ez egészen elképzelhetetlen. Négy emberrel nem lehet taktikai megbeszélést vagy taktikai edzést tartani. Az edző számára ez lehetetlen feladat, amit megtehet, hogy a játékosokat a megfelelő fizikai állapotba hozza. A megfelelő kondíció nagyon fontos, elsejétől, ahogy említettem, már teljes edzésmunkát fog tudni végezni a keret, labdás edzéseket is fogunk tartani és a taktikát is akkor fogjuk összeállítani.

#csakazosk #edzőtábor #biztonság #cantonament #siguranță Az idő lehet borús, de a hangulat nem! /// Vremea poate fi posomorâtă, dar nu și atmosfera! Hajrá Sepsi OSK! / Hai Sepsi OSK!

Közzétette: Sepsi OSK – 2020. május 26., kedd

Hogyan tervezik a felkészülés későbbi szakaszát? Lesznek esetleg barátságos meccsek?

– Igen, korán szóba került, meg is beszéltük a vezetőséggel. A Csíkszeredával szeretnénk játszani, amennyiben erre lehetőségünk lesz, de van felkérésünk két élvonalbeli klubtól is. Az Astra Giurgiu és a kolozsvári CFR is megkeresett minket, így előfordulhat, hogy velük is szervezünk barátságos mérkőzést. Ezeknél a találkozóknál nem feltétlenül az ellenfél kiléte a lényeg, hanem az összeszokás.

Milyen a csapat morálja az elmúlt időszak történései után?

– Örömmel mondhatom, hogy nagyon jó a csapatmorál, ugyanakkor a helyzet kissé furcsa. A játékosok, bár egy hotelben vannak az edzőtábor alatt, mégsem készülhetnek együtt, még csak nem is étkezhetnek együtt, ez egy nagyon szokatlan szituáció. Az elején összezavarta kicsit a keretet és a stábot is, de már mindenki jól van, nagyon várjuk a mérkőzéseket.

A legutóbbi beszélgetésünk során említette a bajnokság folytatásának anyagi vonzatát.

– Igen, ez nem változott, Romániában az első liga csapatainak 80%-a a tévés pénzből él, emiatt nagyon megviselne mindenkit, ha nem lenne folytatás. Az élvonal csapatai rengeteg pénztől esnének el, csapatonként több száz ezer euróról beszélünk, természetes, hogy emiatt is be kell fejezni a bajnokságot.

Korai arról beszélni, hogy mit várnak az első meccsektől?

– Még nagyon korai, szerintem egyik csapat sem lesz felkészülve a ligában a meccsekre. Ilyen körülmények között nagyon nehéz felkészülni, emiatt úgy gondolom kiegyensúlyozott meccseket láthatunk majd, ráadásul nézők nélkül. Én azt mondom, hogy ez nem lesz foci...

#csakazosk #közösség #biztonság #comunitate #siguranță Felelősek vagyunk egymásért! ❗ Suntem responsabili unii pentru...

Közzétette: Sepsi OSK – 2020. május 18., hétfő

Befolyásolhatja a játékosok motivációját, vagy teljesítményét hogy a szurkolók nem lesznek jelen a stadionokban?

– Nem csak befolyásolhatja, hanem biztosan befolyásolni is fogja. A futball a nézőkért van, azzal, hogy nincsenek nézők, a foci sava-borsa veszik el. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez és le kell játszanunk a meccseket, de most nem a nézőkért focizunk mi és a többi klub, hanem a pénzért.

Sepsi OSKKolozsvári CFRHadnagy Attila
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális