2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A CFR is bukott a szárnyaló újonc otthonában

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 08:55 GMT +2, 2021. október 18.

A Liga1 12. fordulójában a CFR a bukaresti Rapid vendége volt.


A tizenegy forduló alatt begyűjtött tíz győzelem miatt a kolozsváriak voltak a mérkőzés favoritjai, a regnáló bajnok azonban nem tudott felnőni az elvárásokhoz. A Rapid a FCSB után a CFR-t is két vállra fektette, ráadásul újoncként, 12 forduló után, rájátszást érő helyen van.

Petrila hiányában Dan Petrescu Omranit nevezte szélsőnek, ezzel pedig eldőlt, hogy a csapat ifijátékosa ezúttal Hindrich Ottó lesz. A másik opció Gîdea lett volna, de úgy tűnik a trénernek nem nyerte el a bizalmát az idei teljestménye. Hindrichnek ez volt a második Liga1-es mérkőzése, a teljesítményén viszont ez nem látszott, fiatal kora dacára magabiztosan védett a találkozón.

Védenivalója pedig akadt bőven, először már a 7. perc elején, amikor Sefer távoli és életerős lövését tornászta ki a felsőléc alól.
A 12. percben Stahl kapott jó labdát Săpunarutól, azonban a kapu fölé tüzelt. Ennek intő jelnek kellett volna lennie az ötlettelenül futballozó vendégek számára, az ezúttal sárgában játszó bajnokcsapat viszont nem ébredt fel.
A 27. percben megszerezte a vezetést a Rapid, Bălan futott el egyedül Albu okos passza (és Manea kapitális helyezkedési hibája) után, és mattolta Hindrichet. Az addig rossz beadásokkal és blokkolható lövésekkel operáló CFR, a kapott gólt követően veszélyesebb lett, néhány perc múlva Chipciu életerős löketét kellett Moldovannak hárítania.

A második játékrészre Dan Petrescu Alibec helyett Debeljuhot küldte a pályára, de sem a személyi csere, sem a labdabirtoklási fölény nem nyitott utat az ellenfél kapujához. A Rapid nagyon összeszedetten és motiváltan futballozott, és szűk 10 perccel a félidő kezdete után megszerezte a második gólt is. Sefer szélről adott lapos passza átjutott az összezárni igyekvő Camora-Cestor vonalon, Burcă is rosszul helyezkedett a tisztázáshoz, így Bălannak még az is belefért, hogy rosszul vegye át a labdát. A kapitális védelmi hiba és a kétgólos hátrány hármascserére késztette Petrescut, és nyílt játékra a CFR-t, a Rapid pedig kedvére kontrázhatott.
Hindrich továbbra is a helyén volt, így a Rapid nem szerzett harmadik találatot, a túloldalon pedig  Moldovan is ihletett formában védett, a 79. percben Deac szabadrúgását kotorta ki a sarokból.

Az ötlettelenül futballozó CFR vereséget érdemelt ugyan a találkozón, de katasztrófa nem történt. A Vasutas továbbra is két meccsel vezet a bajnoki versenyfutásban, az egyetlen komolyanvehető üldöző, a FCSB viszont folyamatos problémákkal küzd, így a bajnokság első számú esélyese továbbra is a CFR. Deacéknak fél szemmel a Konferencia Ligára is figyelniük kell, a legkisebb európai sorozatban legközelebb Hollandiában lépnek fel, az Alkmaar vendégeként. Az európai kitérő utáni bajnokit a CFR a Sepsi OSK ellen vívja majd. 
 

Liga1, alapszakasz, 12. forduló

Rapid – CFR 2-0 (1-0)

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore, Morais – Al. Albu, Crepulja – Sefer (Ioniță 90+2.), Stahl (Ilie 67.), Hlistei – Ad. Bălan (Marzouk 70.)
Cserepad: Drăghia, Ilie, Marzouk, Ioniţă, Demci, Barbu, Florică, Nastos, Costin
Edző: Mihai Iosif

CFR: Hindrich – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora – A. Păun, Boateng (Bordeianu 62.), C. Deac – Chipciu (Costache 62.), Alibec (Debeljuh 46.), Omrani (Sigurjónsson 62.)
Cserepad: Bălgrădean, Fl. Ştefan, Graovac, Bordeianu, Sigurjonsson, Culio, Gîdea, Costache, Debeljuh
Edző: Dan Petrescu

gólszerző: Bălan (27., 54.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális