2024. március 29. péntekAuguszta

Megbánta rasszista üzenetét az északír focistafeleség

szerk. utolsó frissítés: 01:09 GMT +2, 2017. november 14.

Felesége nevében elnézést kért Ovidiu Hațegan játékvezetőtől Corry Evans, az északír labdarúgó-válogatott játékosa.


A román futballbíró könnyű síppal fújt be egy tizenegyest a csütörtöki Észak-Írország–Svájc vb-pótselejtezőn. A második félidő elején Xerdan Shaqiri lövésénél az aradi mérkőzésvezető úgy látta, hogy Corry Evans kezezett. A megítélt büntetőt Ricardo Rodríguez váltotta gólra, a svájciak megnyerték a meccset, vasárnap pedig Bázelben juthatnak ki az oroszországi vébére.

A belfasti 0–1 után Lisa Evans, Corry Evans neje obszcén, rasszista üzenettel támadta Hațegant a Twitteren. A botrányos, időközben törölt bejegyzés nagy port kavart a brit sajtóban, és a sajnálatos eset miatt a Manchester Unitednál nevelkedett labdarúgó elnézést kért.


Az ominózus bejegyzés (forrás: bbc)
„A feleségem nevében szeretnék elnézést kérni az üzenet tartalmáért és a használt nyelvezetért. A megjegyzéseket hirtelen felindulásból írta, ezek nem képviselik a nézeteit” – közölte Corry Evans. Ezt megelőzően a feleség is bocsánatot kért Hațegantól, azt írta, nem soha nem szabadna hagynia, hogy az indulatok vezényeljék, a rasszizmus pedig távol áll tőle...

Corry Evans sárga lapot kapott az odavágón, eltiltás miatt nem léphet pályára Svájcban, de elutazott csapattársaival Bázelbe. Egyébként az első mérkőzés után Michael O'Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya is kritizálta Ovidiu Hațegant.

(Agerpres)

futballvb-selejtező
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál