2024. március 29. péntekAuguszta

Csoda történt a KHL-ben, legyőzték a SZKA-t

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 00:12 GMT +2, 2017. október 13.

Szentpétervár csapata egészen elképesztő győzelmi sorozatot produkált az orosz bázisú, nemzetközi jégkorongligában. Ilja Kovalcsukék húsz sikerrel megvívott meccs után találtak legyőzőre.


A Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) 2017/18-as szezonja már szeptember elsején elkezdődött, de a bajnok SZKA Szentpétervár csak most szenvedte el első vereségét. Oleg Znarok csapata pár napja még rekordot döntött a ligában azzal, hogy sorozatban huszadik találkozóját hozta le veretlenül, hétfőn a Szpartak Moszkvát nullázták le idegenben a szentpéterváriak.

A nemzetközi szövetség honlapján megjelent cikk szerint, az orosz szakírók már-már azt fejtegették, hogy a SZKA képes lesz-e hibátlanul végigmenni a teljes idényen, amikor becsúszott egy botlás.

A KHL szerdai játéknapján a HC Szocsi váratlanul legyőzte a SZKA-t. Igaz ugyan, hogy a vendégeknek csak a hosszabbításban sikerült bezsebelniük a pontokat, de ezzel a „katonacsapat” nagy győzelmi szériája megszakadt.

A SZKA Szentpétervár egyébként fölényesen vezeti a liga nyugati főcsoportját, a második helyezett CSZKA Moszkva hátránya 18 pont, de a fővárosiak három meccsel kevesebbet játszottak.

A KHL kanadai táblázatának élén három szentpétervári játékos, Nyikita Guszjev, Ilja Kovalcsuk és Szergej Sirokov szerepel.

KHLjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál