2018. április 26. csütörtökErvin

Vélemény

Két legenda, egy kókler – Szén Sándor írása Szén Sándor

Két legenda, egy kókler – Szén Sándor írása

Sokáig emlékezetesek maradnak a Bajnokok Ligája idei kiírásának negyeddöntői. Ennyi dráma, ekkora meglepetések régen születtek az európai kupában. Miután a lesajnált AS Roma háromgólos hátrányt ledolgozva ejtette ki a Barcelonát, a Juventus próbálkozhatott egy, talán ennél is nagyobb, csoda végrehajtásával. Döbbenetes módon a hosszabbításig úgy tűnt, karnyújtásnyira van ez a szinte emberfeletti teljesítmény, az Öreg Hölgy ugyanis 3–0-ra állt a Bernabeuban.

Nem lennénk most Mr. Leekens helyében Orbán Zsolt

Nem lennénk most Mr. Leekens helyében

Veszélyesen nehéz küldetés vár a magyar fociválogatott belga szövetségi kapitányára. A páros vereséggel debütáló Georges Leekens júniusban még keresgélheti az ideális játékrendszert és a legjobb összeállítást, de a szeptemberben startoló UEFA Nemzetek Ligájában már élesben, az Eb-szereplésért kell küzdeniük a fiúknak. Összehasonlítva, a Cosmin Contra által edzett román csapat sokkal felkészültebbnek tűnik az új sorozatra.

Tucatzenével szúrták ki a szemünket Szén Sándor

Tucatzenével szúrták ki a szemünket

A világ- és Európa-bajnokságok állandó és hangsúlyos körítése a torna hivatalos dala. Nagy hagyománya van a kifejezetten ezekre az eseményekre írt számoknak, amelyek nagyban határozzák meg a bajnokság hangulatát. Csakúgy, mint a hivatalos plakátok, a torna labdája, vagy a kabalafigura leleplezése, a hivatalos dal megjelenése is figyelemreméltó izgalmakat generál. A nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság dalát az amerikai popénekes Jason Derulo szállítja.