2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Ráfért egy kis pihenő a dakarosokra

 utolsó frissítés: 13:55 GMT +2, 2019. január 13.

A 2019-es Dakar-rali felénél a szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 43. helyet foglalja el a motorosok mezőnyében. A Peruban zajló versenyen szombaton pihenőnapot tartottak, vasárnap Areqiupa és San Juan de Marcona között 336 kilométer mért szakasz vár a résztvevőkre.

fotó: RallyZone

Az Autonet Motorcycle Team 32-es rajtszámmal versenyző motorosa az első öt szakasz során egyre jobb helyezéseket ért el. Gyenes az első napon a 68. idővel mérték, csütörtökön és pénteken viszont már bekerült az első ötvenbe. Az összetettben vezető brit Sam Sunderlandhez képest több mint öt óra a hátránya, de Maninak ezúttal az a célkitűzése, hogy teljesítse az idei Dakart. Az elmúlt év végén egy bukás során eltörte ugyanis a felkarcsontját, így az indulása is kérdéssé vált. Végül elutazott Limába, s bár sérüléséből nem épült fel teljesen, benevezett a perui viadalra.

Gyenes minden versenynap után videoüzenetben értékeli az adott szakaszt, pénteken Arequipa városából is bejelentkezett. Mint mondta, alig várta a pihenőnapot, mivel nagyon nehéz volt ez a hét. A legutóbbi etapon néhány dűnével komolyan meggyűlt a baja, összességében azonban minden rendben zajlott a maratoni szakaszokon – mondta a szatmári versenyző, akinek arcáról fáradtsággal vegyülő elégedettség olvasható le.

Gyenes a szerviz nélküli motorosok különversenyébe is benevezett, a hivatalosan „Original by Motul” néven futó kategóriában az előkelő második helyen áll, csak a holland Mark Tielemans van előtte + 10 perc és 27 másodperccel.

Az autósoknál Szalay Balázs-Bunkoczy László kettős (Opel Dakar Team) 8 óra 38 perc és 43 másodperc hátránnyal az éllovas Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel duó mögött (Toyota Gazoo Racing) pillanatnyilag a huszonkilencedik a 69 egységet számláló mezőnyben. Az idei Dakar-rali első felében az eredeti 334 indulóból 87 esett ki.

Dakar-raliGyenes Emánuel
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek