2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Női kézilabda-Eb: orosz győzelem a nyitómeccsen

 utolsó frissítés: 12:29 GMT +2, 2018. december 02.

A világbajnok és házigazda francia női kézilabda-válogatott három góllal kikapott az olimpiai bajnok orosz csapattól az Európa-bajnokság csütörtök esti nyitómérkőzésén, Nancyban.

Némi meglepetésre az oroszok kezdtek jobban (5:2), de a Metz fiatal balátlövője, Orlane Kanor vezérletével fordítani tudtak a hazaiak, majd a szünetben döntetlen volt az állás (11:11).

A második felvonás elején még kitartott a franciák lendülete, de aztán egy 7:2-es sorozattal fordított az orosz csapat (19:17). A folytatásban már nem engedte ki kezéből a vezetést az olimpiai bajnok, és Darija Szamokina találataival végül magabiztos sikert aratott.

A franciák legeredményesebb játékosa Kanor volt hat góllal, a Siófok irányítója, Estelle Nze Minko egyszer talált be, a Győr kapusa, Amandine Leynaud 27 lövésből nyolcat védett.

A győztes oroszoknál Darija Dmitrijeva 13 kísérletből nyolc alkalommal volt eredményes.

A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, szerdán pedig Spanyolországgal mérkőzik. A D-négyesbe sorolt román együttes ugyanezeken a játéknapokon csatázik a Brest Arénában, előbb Csehország, majd Németország és Norvégia legjobbjaival.

Női kézilabda-Eb, Franciaország

Csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Oroszország–Franciaország 26–23 (11–11)

 MTI

kézilabdanői kézilabda-Eb
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek