2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Szép munka! Bejutott a kupa nyolcaddöntőjébe az FK Csíkszereda

 utolsó frissítés: 19:01 GMT +2, 2018. szeptember 25.

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FK Csíkszereda kedden beverekedte magát a Románia Kupa legjobb 16 együttese közé. Valentin Suciu csapata a sepsiszentgyörgyi edző születésnapján a második ligában szereplő ACS Energeticianult győzte le hazai pályán, 2–1 arányban.

Szép ajándékkal lepték meg az FK Csíkszereda felnőtt csapatának tagjai a 38. születésnapját kedden ünneplő Valentin Suciut, ahogy a szurkolókat is. A piros-feketék a csíkszeredai stadionban nagy győzelmet arattak, felülmúlva a másodosztályú Energeticianult bejutottak a Románia Kupa nyolcaddöntőjébe.

Az FK Mitra Szilárd góljával került előnybe a 31. percben. A vendégek a Steauánál nevelkedett Vlad Rusu révén egyenlítettek a 71. percben, a csatárnak szerencséje volt, büntetőjét kivédte a csíkiak kapusa, de a labda a kapufáról visszapattant hozzá és az ismétlést már nem hibázta el. A székely csapat viszont gyors választ adott az egyenlítő gólra, Majzik Adrián kiváló beadását Magyari Szilárd továbbította a kapuba. Az utolsó húsz percben nem változott az eredmény, így az FK Csíkszereda folytathatja kupaszereplését.

Valentin Suciu legénysége a labdarúgó Románia Kupa harmadik körében a szintén harmadosztályú Szászhermányi FC-t győzte le a Brassói megyei településen, 2–0-ra. A negyedik fordulóban az FK régi riválisát,  a másodosztályba az idén feljutott Bákói Aerostart fogadta. A fordulatos mérkőzésen a házigazdák 1–0-ra vezettek, s bár a moldvaiak fordítottak a szünetig, a második félidőben a csíkszeredai csapat újabb két gólt szerezve jutott tovább.

A tizenhatoddöntő első mérkőzésén kedd délután az FC Voluntari és az FC Botoșani találkozott. Az Ilfov megyeiek, akik a 2016/17-es idényben nem akármilyen meglepetésre megnyerték a sorozatot, 2–1-re nyertek a moldvaiak ellen. A Botoșani már a második félidő elején kettős emberhátrányba került, két per alatt Alexandru Piftor és Andrei Miron is kiállítatta magát.

A keddi játéknapon a Sepsi OSK is érdekelt lesz, Eugen Neagoe csapata a másodosztályú Temesvári ASU Polival mérkőzik meg idegenben.

Nyitókép: Halmágyi Zsolt - FK Csíkszereda

FK Csíkszeredalabdarúgó Románia Kupafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek