2024. március 29. péntekAuguszta

Ráadásban dőlt el az UEFA-szuperkupa

 utolsó frissítés: 09:10 GMT +2, 2018. augusztus 16.

Az Európa Liga-győztes Atlético Madrid szerdán hosszabbításban 4–2-re legyőzte a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madridot a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt tallinni mérkőzésen. Az Atlético Madrid sikerével története során harmadszor hódította el a trófeát 2010 és 2012 után.

A Real Madridnál ezen a mérkőzésen mutatkozott be a nyáron kinevezett új vezetőedző, Julen Lopetegui, míg a másik kispadon is új ember ült, igaz German Burgos csak az eltiltott és a lelátón helyet foglaló Diego Simeonét helyettesítette.

Az Atlético Madrid számára tökéletesen indult a találkozó, ugyanis Diego Costa lefutotta védőjét, majd kisodródva, éles szögből a rövid sarokba bombázott. A bekapott gól megviselte a királyi gárdát, amely nem találta a meccs ritmusát és a kreativitás is hiányzott a játékából. Negyedóra elteltével viszont magához tért a BL-címvédő és fokozatosan átvette az irányítást. A Real fölénye hamar góllá érett, Bale jobb oldali elfutása és beadása után Benzema volt eredményes.

A szünetig hátralévő időben akár fordíthatott volna a Real, de a fordulásig nem született újabb találat.

fotó: uefa.com

A folytatásra jelentősen visszaesett az iram, de így is inkább a fehérmezes királyi gárda akarata érvényesült, s egy kezezés miatt megítélt büntetőből Ramos a vezetést is megszerezte. Ezt követően a címvédő végleg eldönthette volna az összecsapást, de a kihagyott helyzetek – és Marcelo védelmi hibája – megbosszulta magát, egyenlített a piros-fehér együttes Diego Costa újabb góljával.

Bár Marcelónak meccslabdája volt az utolsó pillanatokban, igazából a hajrában egyik csapat sem veszélyeztetett, így hosszabbításba torkollott az összecsapás. A ráadásban egyik csapat sem vállalt kockázatot, így az egyre gyakoribb belépőkön kívül izgalommentesen teltek a percek, mígnem Saúl hatalmas gólt lőtt a keresztléc alá, majd Koke is betalált. Ezzel eldőlt a trófea sorsa, mert a kiváló védekezéséről ismert Atlético biztosan őrizte meg az előnyét a lefújásig.

UEFA-szuperkupa

Tallinn, Lilleküla Stadium, játékvezető: Szymon Marciniak (lengyel)

Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 4–2 (1–1, 2–2, 4–2)
gólszerzők: Costa (1., 79.), Saúl (98.), Koke (104.), illetve Benzema (27.), Ramos (63., 11-esből)
 sárga lap: Correa (60.), Costa (62.), Vitolo (105+3.), illetve Asensio (35.), Marcelo (54.), Ceballos (90+1.), Modric (101.), Ramos (113.)

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godín, Lucas – Lemar (Partey, 90.), Rodri (Vitolo, 71.), Saúl, Koke – Costa (Giménez, 109.), Griezmann (Correa, 57.)

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos (Mayoral, 103.), Casemiro (Ceballos, 76.), Isco (Vázquez, 83.) – Bale, Benzema, Asensio (Modric, 57.)

MTI

Atlético MadridReal MadridszuperkupaUEFAfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek