2024. március 29. péntekAuguszta

A kosárlabda-szövetségnél nem hallottak Csíkszeredáról?

 utolsó frissítés: 12:07 GMT +2, 2018. augusztus 15.

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) munkatársainak sem magyarul, sem románul nem sikerült helyesen leírni a hargitai megyeközpont nevét. Az alábbi fotóra a Nagyszebeni CSU kosárlabdaklub közösségi oldalán találtunk rá, nem sokkal a FRB székhelyén megtartott keddi sorsolás után. A C-csoporthoz tartozó székelyföldi város csapatát így tüntették fel a lapon: „Ciksereda Mirecurea Ciuc”.


Egy városnév, két hiba 

A szövetség hivatalos honlapján, a frbachet.ro portálon már elfogadhatóbb formában jelenik meg a csíkszeredai csapat neve, mint eldőlt, a „CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc” a Románia Kupa első körében a Medgyesi VSK, vagy ha úgy tetszik, a CSM Mediaș gárdájával találkozik.  

Az előző szezonokhoz képest a férfiaknál megváltozott a kupa és a bajnokság lebonyolítási rendszere. Utóbbiban a benevezett 22 csapatot három értékcsoportra osztották, az A-ban az a nyolc együttes kapott helyet, amely a nemzet liga legutóbbi idényében bejutott a rájátszásba.

Anyagi problémák miatt a Maros Kosárlabda Klub nem tudta befejezni tavasszal a bajnokságot, az erdélyi városnak viszont továbbra is lesz csapata, igaz, az újonnan megalakult Marosvásárhelyi VSK csak a C-csoportba kapott besorolást.

A csoportok összetétele

A-csoport: Nagyváradi VSK (címvédő), CSM Steaua București, Kolozsvári U-BT, Nagyszebeni CSU, BCMU FC Argeș Pitești, Temesvári BC, SCMU Craiova, Dinamo Știința București
B-csoport: Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanța, CSO Voluntari, Medgyesi VSK
C-csoport: Rapid București, ACS Târgu Jiu, CN Aurel Vlaicu București, Csíkszeredai VSK, Phoenix Galați, Kolozsvári Universitatea, Agronomia București, CSM Sighetu Marmației, CSM Focșani, Marosvásárhelyi VSK.

Első körben mindegyik csapat kétszer mérkőzik meg a riválisaival, ezt követően újabb négy csoportot alakítanak ki. A piros csoportba kerül az A-nyolcas legjobb hat alakulata, a sárgába az A7, A8, az első három helyezett a B-csoportból, plusz a C-csoport legjobbja. A kékben fog szerepelni a B4 + a C csoport további öt csapata, míg a zöldben a maradék négy egyesület. A második szakaszban újból megmérkőznek egymással a felek otthon és idegenben, ezt követően a tabella alapján kialakul a rájátszás mezőnye. A play-offba a piros csoport mindegyik tagja, illetve a sárga hatos legjobb két csapata jut be.

A bajnokság október első hetében rajtol, a részletes program itt érhető el.

kosárlabdaRomán Kosárlabda Szövetség (FRB)sorsolás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál