2024. március 29. péntekAuguszta

Lang Ádám győztes meccsen mutatkozott be Kolozsváron

 utolsó frissítés: 01:57 GMT +2, 2018. augusztus 05.

A Bajnokok Ligájából kiesett Kolozsvári CFR harmadik próbálkozásra tudott nyerni a labdarúgó Liga 1 új idényében. A Concordia Chiajnát legyőző címvédőnél végig pályán volt Lang Ádám, aki először kapott játéklehetőséget tétmeccsen, amióta leigazolták a francia Dijon FCO-tól.

A 22-szeres magyar válogatott a brazil Paulo Viníciussal kezdett a védelem közepén, míg Andrei Mureșan a cserék között foglalt helyet.

Embed from Getty Images

A bajnokságot két döntetlennel kezdő CFR sokadik gólszerzési lehetőségéből került előnybe a szombat esti meccsen: az 54. percben egy ellentámadáson Mailat passza után Țucudean helyezte a hálóba a labdát. Húsz perccel később Ioniță harcolt ki tizenegyest, amelyet Culio váltott gólra hidegvérrel.

A vendégek a Kolozsvári CFR-nél is megfordult Batin lövésével közel kerültek a pontszerzéshez a hajrában, de Antonio Conceicao csapata végül nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Az Európa Liga harmadik selejtezőkörére készülő kolozsváriaknak most már öt pontjuk van a bajnokságban. A Chiajna utolsó a tabellán két vereséggel és egy döntetlennel.

Lang mellett egyébként az új kameruni csatár, Robert Tampe is bemutatkozott szombaton, az Afrika-kupa-győztes támadó kezdésként 13 percet kapott a portugál edzőtől.

Liga 1, alapszakasz, 3. forduló

Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
játékvezető: Andrei Antonie

Kolozsvári CFR–Concordia Chiajna 2–1 (0–0)
gól: Țucudean (54.), Culio (74., tizenegyesből), ill. Batin (84.)
sárga lap: Bordeianu (70.), Camora (90+2.)

CFR (4–3–3): Giedrius Arlauskis – Andrei Peteleu, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Mario Camora – Mihai Bordeaianu (Damjan Djokovic 81.), Alexandru Ioniță (Valentin Costache 85.), Emmanuel Culio – Sebastian Mailat, George Țucudean (Robert Tambe 78.), Billel Omrani. Vezetőedző: Antonio Conceicao.

Chiajna (4–2–3–1): Alessandro Caparco – Gabriel Matei, Andrei Marc, Mihai Leca, Nivaldo – Nicolas Gorobsov, Andrei Prepeliță (Marian Cristescu 75.) – Petre Ivanovici (Simon Măzărache 79.), Ronaldo Deaconu, Răzvan Grădinaru – Ghislain Guessan (Paul Batin 65.). Vezetőedző: Ionuț Badea.

Korábbi eredmények: 

Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1–1 (1–0)
gól: Laurențiu Buș (3.), ill. Marko Szimonovszki (61.)

Universitatea Craiova–FC Botoșani 2–2 (2–1)
gól: Alexandru Mitriță (21., 35., előbbit tizenegyesből), ill. Fülöp Lóránd, George Miron (54.)
 

futballLiga 1Kolozsvári CFRLang Ádám
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek