2024. március 29. péntekAuguszta

Vagy Európa-bajnokságot nézünk, vagy Serie A-t?

 utolsó frissítés: 00:26 GMT +2, 2020. március 17.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség az Európa-Bajnokság halasztását kéri, hogy ideje legyen befejezni a Serie A jelenlegi kiírását.

A 26. fordulóban megszakított bajnokságből még 12 kör van hátra, ezt szeretné két hónapba zsúfolni az olasz szövetség. A helyzetet nehezíti, hogy már 11 játékosnál állapították meg a fertőzést, az oszágot pedig karantén alá vonták.

A mértékadó La Gazzetta dello Sport napilap szerint az egyik lehetséges menetrend 9 hétvégi és 3 hétközi fordulóból állna, ami járható útnak is tűnik, a kérdés csak, hogy meddig fog elhúzódni a járvány. Eredetileg április 3-ig halasztották el a fordulókat, azonban kizárt, hogy bő két héten belül bajnoki fordulót lehessen rendezni a Serie A-ban. Ez azt jelenti, hogy a Serie A mindenképpen csúszni fog, a jelenlegi forgatókönyv szerint szinte pontosan egy hónapot, hiszen az előrejelzések szerint a május 2-i dátum a reális. Ebben az esetben az olasz pontvadászat június 30-án érne véget.

A bökkenő ott van, hogy az Európa-bajnokság nyitómeccsét június 12-én rendeznék Rómában, azaz többhetes átfedés lenne a Serie A és az EB között, ez pedig teljesen elképzelhetetlen. Az olasz szövetségnek a kivitelezhetetlen szervezési feltételek miatt kell kérnie a halasztást, amit ha az UEFA jóváhagy, lesz 12 fordulónyi olasz focija a szurkolóknak, azonban a közösségi élményt is jelentő kontinenstornára csak késve kerül sor.

Borítókép: Serie A Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek