2020. április 7. keddHerman

Gólok helyett eső esett az üres lelátók előtt Medgyesen

 utolsó frissítés: 22:46 GMT +2, 2020. március 09.

A FCSB Craiova elleni győzelmével megnőtt a fontossága a CFR 2. fordulós medgyesi vendégjátékának, hiszen a kolozsvári csapat hat pontra növelhette előnyét egy esetleges győzelemmel. A dolgot nehezítette a hangulat hiánya is, hiszen a romániai rendelkezések értelmében ezer főnél nagyobb rendezvényeket nem szabad rendezni, de a kisebbeket is engedélyeztetni kell 

Mivel Itu továbbra sem volt bevethető, Dan Petrescu a Hoban - Djokovic - Fica hármassal állt fel a középpályán. Fica természetesen nem sokáig volt a gyepen, 30 másodperc után Păun váltotta a 18 éves játákost. Nagyjából itt volt borítékolható, hogy a meccs utáni sajtótájékoztatón téma lesz az ifijátékos lecserélése.

Az első félidőben a Medgyes egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, Bușnak és Marius Constantinnak több lehetősége is volt, és bár az első félórában a vendégek birtokolták többet a labdát (és találták el a kaput), a hazaiak egálban tartották a meccs képét. A 46. percben Marius Constantin egyértelműen sárgát érően faultolta Omranit, azonban nem kapta meg a második lapját. Ez egyértelműen George Găman játékvezető számlájára írható.

Van még egy faktor, aminek a hatását muszáj kiemelni, ez pedig az időjárás. Medgyesen egész nap esett az eső, bár a talaj nem ázott fel, a fű csúszott, ez pedig nem segítette egyik csapat játékát sem. A túl csúszós fű miatt a játékosok egy bizonyos tempó fölött túl gyors és hosszú passzokat adtak, másrészt a kitámasztó lábak is instabillá váltak a távoli lövéseknél. Ezzel együtt igazságosnak mondható a 0-0-s eredmény az első félidőben.

A második félidő első lövését a hazaiak jegyezhették, Cardoso lőtt a tizenhatos jobb sarkáról a hosszú felé, azonban méterekkel tévesztette el a kaput. Păun középről próbálkozott két perccel később, de a kapu fölé lőtt.

A CFR leggyengébb embere egyértelműen Omrani volt, a befejezetlen támadások nagy része a füvön és rajta ment el. A kolozsvári csapat stabilan el tudott jutni a támadóharmad határáig, ott azonban rendre elfogyott a tudomány. A 62. percben Petrescu megunta a támadószekció impotenciáját, és Djokovic helyére Traorét küldte a pályára.

Az utolsó negyedórára a CFR egyértelműen mezőnyfölényben focizott, a Gaz Metan pedig jobbára védekezett. Mivel Omrani nem javult fel a második félidőre, Dan Petrescu a 81. percben, némileg későn lecserélte. A CFR fölénye megmaradt, helyzetecskéi is akadtak a kolozsváriaknak, Traoré és Păun is próbálkozott, az eredmény azonban nem változott. A hosszabbítás 3. percében Hoban egy talpalásért megkapta a második sárgalapját is, ezzel pedig biztossá vált, hogy a jövő heti FCSB elleni találkozón nem léphet pályára.

Mindent egybevéve ez egy nehéz mérkőzés volt a regnáló bajnoknak, egy hajtós kiscsapat ellen kellett idegenben játszani, ráadásul a pálya sem volt tökéletes a heves esőzések miatt, ugyanakkor nehéz elmenni amellett, hogy a csapat leggyengébb eleme, Omrani 80 percig a pályán maradhatott. Az is kérdés, hogy ha ívelgetés volt a terv, akkor miért Susic kezdett és miért nem az előrejátékban az elmúlt meccseken sokat mutató Manea. Ezzel együtt távolról sincs probléma a kolozsváriaknál, eddig midnen a terveik szerint alakul. 

Liga1, Play-Off, 2. forduló

Medgyesi Gaz Metan – Kolozsvári CFR 0 - 0

Gaz Metan: R. Pleșca - L. Drăghici (Romeo 77.), M. Constantin, Larie, Velisar - Droppa, Fofana - G. De Moura, I. Hora, D. Cardoso - Sg. Buș
Cserék: Batista - Trif, R. Romeo, R. Popa, Sg. Ciocan, Ely Fernandes, Diakota
Edző: Edward Iordănescu

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Boli, Camora - A. Fica (Păun 1.), Hoban, Djokovic (Traoré 62.) - C. Deac, Omrani (Rondón 81.), V. Costache
Cserék: Sandomierski - Burcă, Bordeianu, A. Păun, Traore, Rondon, Petrila
Edző: Dan Petrescu

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek