2024. március 29. péntekAuguszta

A Sepsi megásta az Astra sírját, de a Viitorul feküdt bele

 utolsó frissítés: 18:35 GMT +2, 2020. február 23.

A Liga1 alapszakaszának utolsó, 26. fordulója a Play-Off utolsó két kiadó helyéről szólt. Bár a Sepsinek nem volt esélye a rájátszásba kerülésre, mégis főszereplővé válhatott, hiszen idegenbe utazott ahhoz az Astrához, amelynek egy megveszekedett hazai pályán megszerzett pontocska is elég volt az üdvösséghez. Vereség esetén a munténiai csapatnak a két másik rivális, a Medgyes és a Viitorul meccsét is figyelnie kellett. Az erdélyi csapat a FCSB-verő Dinamót, a Viitorul pedig a Clinceni-t fogadta.

Az Astra pechére a Sepsi játékosainak senki nem szólt, hogy a találkozónak nincs számukra különösebb tétje, Leo Grozavu csapata már a félidőben 2-0-s előnybe került. Az első gól a 28. percben esett, Dimitrov passzolt középre, Carnat lövését Lazar még védeni tudta ugyan, Gál-Andrezly-ét azonban már nem, a székely csapat megszerezte tehát a vezetést.

13 perccel később röhejesen adta el a labdát az Astra a saját tizenhatosának előterében, Achahbar pedig mesterien tálalt Carnat elé, aki nem volt hibázós hangulatban. Ekkor már lehetett tudni, hogy a Gaz Metan a 14. percben, Dumitru révén megszerezte a vezetést a Dinamo ellen, azaz a félidőben a Medgyes és az Astra kvalifikációja tűnt biztosnak.

A második játékrészben Celea váltotta Carnatot, azaz támadót cserélt védőre Leo Grozavu, ami megbontotta a csapategyensúlyt. Az első húsz perces periódus végén 2 perc alatt kétszer is kapitulált az OSK védelme, előbb Bouhenna nyújtott szánalmas teljesítményt Ioniță beadásánál, aminek következtében Fatai egyenlített, majd egy perc múlva Barisic volt szabálytalan az előbbi gól szerzőjének számlájára, Alibec pedig belőtte a büntetőt.

Az Astra a Sepsi bő háromperces rövidzárlatával új esélyt kapott és élt is vele, a meccs 2-2-vel zárult. Hogy mennyire örültek a hazaiak az egy pontnak mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ők húzták az időt a 90. percben, nem a vendégek.

Az Astra pontszerzése és a Medgyes győzelme azt jelentette, hogy az a Viitorul, amelyik elvileg Románia legjobb ifijeit neveli, pont abban az évben nem tudott rájátszásba jutni, amikor a Román Labdarúgó-szövetség két ifijátékos kezdetésére kötelezi a csapatokat. Ez még amellett is durva, hogy a Viitorulról már februárban kiderült, hogy jövőre nem indulhatnak egyik európai kupa selejtezőjében sem. A Sepsinek még megvan ez az esélye, hiszen a Román Kupában még állnak, sőt március 4-én egy verhető ellenféllel, a Petrolullal találkozik a negyeddöntőben.


Liga1, alapszakasz, 26. forduló

Astra - Sepsi 2-2 (0-2)

Astra: Lazar - Bruno, Tamaș, Graovac, Radunovic - Begue, Simion, Crepulja, Gheorghe - Stahl, Alibec
Cserék: Kitanov - Dima, Biceanu, Ioniță, Balaure, Fatai, Răduț
Edző: Bogdan Andone

Sepsi: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Barisic, Ștefan - Velev - Radoslav, Achahbar - Carnat, Safranko, Andrezly
Cserék: Fejér, Karanovic, Ștefănescu, Grassano, Fulop, Deaconu, Celea
Edzők: Leo Grozavu

gólszerzők: Fatai 66., Alibec 68. 11-esből ill. Gal-Andrezly 28., Carnat 41.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook


Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek