2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Rossz forma és némi balszerencse okozta a Sepsi OSK vesztét - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 19:22 GMT +2, 2020. február 16.

A Liga1 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Sepsi OSK a Botoșani csapatát fogadta.

A Botoșani jobban kezdte az egyébként nyílt sisakos első félidőt, élesebbek voltak előrejátékban, sőt gólt is lőttek, Kovács István játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot.

Mindkét csapat támadni próbált, a vendégek kicsit fegyelmezetlenek voltak az első félidőben, többször elhagyták pozíciójukat a középpályások, ráadásul a támadók gyakrabban futottak lesre a kelleténél.

A 16. percben a Sepsinek volt egy tetszetős támadása de Vașvari durvána kapu fölé tüzelt. A 34. percben ugyancsak Vașvari lőtt rá egy távoli szabadrúgást, azonban Hankic egy bénácska mozdulattal szögletre tudott menteni.

A Sepsi a félidő végére átvette az irányítást, a székely csapat 60%-ban birtokolta a labdát az utolsó negyedórában. Az első félidő hat kísérlete és három kaput találó lövése látványos második félidőt ígért.

A második félidő elején taktikai előnyben volt a moldvai csapat, a szellős hazai védelmet pedig Dugandzic ki tudta használni, az 56. percben még csak helyzetig jutott, az első negyedóra végén azonban be is talált, ezzel pedig megszerezte a vezetést a Botoșani-nak.

Grozavu lecserélte a nem túl jó napot kifogó Stefănescut és Kranovicot hozta a helyére. A vendégcsapat némileg visszaállt, a Sepsinek ezzel megnőtt a mezőnyfölénye, de profitálni nemigen tudott belőle, jóformán helyzetecskéig sem jutottak el. A szurkolókon nem múlt semi, hátrányban is szólt a „Hajráááá Szeeeeentgyööörgy”.

A 82. percben Fülöpnek volt egy nagy fejese, a labda azonban a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az utolsó tíz perc és a hosszabbítás a Sepsiről szólt, a székely gárda tényleg mindent megpróbált, számtalan íveléssel, beadással próbálkoztak a legények, a pontatlan befejezések azonban rányomták a bélyegüket a meccsre és az eredményre is.

Mindent egybevéve a hazaiak rossz napot fogtak ki, de kis szerencsével kihúzhatták volna döntetlennel, nem volt annyival jobb a Botoșani, hogy azt mondhassuk, hogy megérdemelték a győzelmet.

A moldvai csapat ezzel a három ponttal biztossá tette részvételét a Play-Offban, a így négy hely már elkelt, kettő még kiadó, az 5. és 6. pozíció az Astra, a Medgyes és a Viitorul között fog eldőlni.

Liga1 25. forduló

Sepsi OSK – FC. Botoșani 0-1 (0-0)


Sepsi: Niczuly - Csiszér, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - Vașvari – Gal-Andrezly (Dumiter 54.), Fülöp I. (Fülöp L. 64.), Achahbar, Ștefănescu (Karanovic 67.) - Safranko
Cserék: Fejér, Celea, Velev, Karanovic, L. Fülöp, Carnat, Dumiter
Edző: Leo Grozavu

Botoșani: Hankic - Haruț, Miron, Șeroni (Patache 42.), Țigănașu - Papa, Rodriguez – Cîmpanu (Ashkovski 46.), Ebenhofer, Ofosu - Dugandzic
Cserék: Pap, Patache, Holzmann, Florescu, Keyta, Ashkovski, Cascini
Edző: Marius Croitoru

Gólszerző: Dugandzic 59.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek