2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Bedurvult az UEFA! A Manchester City búcsút mondhat a BL-nek

 utolsó frissítés: 21:06 GMT +2, 2020. február 14.

Az UEFA 30 millió euróra és két szezonos eltiltásra büntette a Manchester City együttesét, miután kiderült, hogy az angol klub nemcsak megsértette a Financial Fair Play (FFP) szabályait, hanem hamis állításokkal próbálta félrevezetni a szervezetet.

Az UEFA a legszigorúbb eddigi büntetést kiszabva, példát kíván statuálni a jövőre nézve. A Manchester City úgy a Bajnokok Ligájából, mint az Európa Ligából ki van tiltva a 2020-2021-es és az azt követő szezonban.

Az UEFA Pénzügyi Felügyelő Bizottsága bizonyítékot talált arra, hogy a klub mesterségesen fújta fel a szponzori bevételeket, és tulajdonképpen a csapat tulajdonosa Manszúr sejk állt a kifizetések jelentős része mögött. Az UEFA azért hozta létre az FFP-rendszert, hogy gátat szabjon a felelőtlen költekezésnek, így a City elleni vád bizonyítása esetén várható volt a rendkívül szigorú ítélet.

A döntés mögött kémfilmbe illő történet húzódik, ugyanis egy német lap, a Der Spiegel által kiszivárogtatott információk alapján sikerült bizonítani a szabályszegést. A City vesztenivaló híján, szinte biztosan meg fogja fellebbezni az ítéletet a Nemzetközi Sport Döntőbíróságon (CAS).

Borítókép: Manchester City Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek