2024. március 29. péntekAuguszta

Két arany, egy ezüst a magyarok eddigi mérlege a gyorskorcsolya EB-n - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 07:43 GMT +2, 2020. január 26.

A debreceni Európa-bajnokság második napján 500 és 1500 méteren is osztottak érmeket. Bár a pénteki selejtezőből tíz magyar is továbbjutott, favoritnak csak Liu Shaolin Sándor és fivére Liu Shaoang számított.

Két testvérből Shaoang volt jobb, bő nyolcméterrel verte meg a mezőnyt, míg Shaolin futammásodikként lépett az elődöntőbe.

1500 méteren a testvérpár mellé két orosz, egy holland, egy izraeli és egy belga versenyző került a döntőbe, a kemény mezőnyben aztán rosszul indult a magyar páros, hiszen Shaolin Sándor az első kanyarban elesett. Shaoang mentette meg a futamot, szenzációs versenyzéssel előzte meg két riválisát, majd tartotta meg első helyét végig.

Ahogy a nagy versenyzőkre ez jellemző szokott lenni, Shaolin Sándort nem viselte meg túlzottan az 1500-on átélt kudarc,  500 méteren simán nyerte a negyeddöntőjét, ahogy testvére is a magáét. Az első elődöntőben a két Liu első két helyen futott be, a döntőben pedig kemény mezőny alakult ki, a két magyar mellett az orosz Jelisztratov és a holland De Laat is versenyzett, de most nem volt esélyük, a két magyar végzett az első két helyen, Shaolin Sándor aranyat, Shaoang pedig ezüstöt nyert, így a magyar különítmény 2 arannyal és egy ezüsttel zárta a szombatot.

Shaoang egy arannyal és egy ezüsttel vezeti az összetett éremtáblázatot is.

Vasárnap az 1000 méteres futamok következnek 12:15-től, a teljes versenynapot az M4 közvetíti.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek