2020. február 25. keddGéza

Női vízi Eb: Edzőmeccsnek beillő negyeddöntővel hangolódott Magyarország az elődöntőre

 utolsó frissítés: 16:59 GMT +2, 2020. január 22.

A Budapesten rendezett női vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében Magyarország Franciaországgal játszott.

Mindössze húsz másodperc kellett a magyar válogatottnak a vezetés megszerzéséhez (Keszthelyi talált be) az első negyedben, és ki sem engedte azt a kezéből a meccs végéig.

A szinte unalmasan sima találkozón a magyar válogatott a harmadik negyedben már tíz góllal vezetett, simán volt két klasszisnyi különbség a csapatok között, ennek ellenére Bíró Attila szövetségi kapitány egy pillanatra sem hagyta lankadni a csapat figyelmét.

A magyarok minden negyedet megnyertek (5-2, 3-1, 5-0, 3-0), még az is belefért a meccsbe, hogy a bírók tevékenysége hagyjon némi kívánnivalót maga után.

A harmadik negyedtől Bíró Attila új formációkat is gyakoroltatott a csapattal, hiszen a magyar válogatott számára rendkívül nehéz meccs jön, következő ellenfelük az a Spanyolország lesz, amelyik a legutóbbi, 2018-as Európa-bajnokságon 12-6-ra verte őket a bronzmeccsen.

NŐI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 16–3 (5–2, 3–1, 5–0, 3–0)
MAGYARORSZÁG: Kasó – Gurisatti 1, KESZTHELYI-NAGY 4, GARDA 1, Parkes 1, Máté Zs. 1, VÁLYI V. 3. Csere: Gangl (kapus), ILLÉS A. 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Szilágyi D. 2, Rybanska. 
Szövetségi kapitány: Bíró Attila
FRANCIAORSZÁG: Derenty – Guillet 2, Millot 1, Dhalluin, Mahieu, Deschampt, Daule. Csere: Bachelier, Clerc, Radosavljevic, Bouloukbachi.
Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek